NEKRETNINE

FOTO: U OVOM OBJEKTU NALAZI SE STAN KOJI JE BANDIĆEVA SUPRUGA PRODALA DA BI MOGLA KUPITI NOVI STAN 'Time smo zatvorili kredit i platili Šelendiću'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Vesna Bandić, supruga zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, prije malo više od mjesec dana kupila je od poduzetnika Željka Šelendića stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba.

Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića i kupljen je za 854 tisuće kuna, odnosno za samo 1474 eura po metru kvadratnome, otkrio je portal Index. Većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun, a stan je kupljen za Bandićevu kćer Ana Mariju koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao vlasnica.

Milan Bandić je u petak izjavio da je njegova supruga, koja u imovinskoj kartici nema prijavljene prihode, krajem prošle godine njihovoj kćeri kupila stan novcem od prodaje vlastitog stana, u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.

Riječ je o stanu u objektu koji je godinama u prilično lošem stanju, a odnedavno je i dijelom srušen.

zagreb 290904
kuca u dvoristu preradoviceve 13
vlasnik milan bandic
snimio goran mehkek
-zag-
preradoviceva2909-zag
Goran Mehkek / CROPIX

Bandić je pojasnio kako se radi o stanu u kojemu se njegova supruga rodila, a oko kojega je vodila spor s investitorom.

- Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novce, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćerki da kupi stan, kazao je Bandić.

Ustvrdio je da je procjenu vrijednosti stana koju je njegova supruga kupila kćeri, radio sudski vještak, kojeg je unajmio prodavatelj, ustvrdivši da je s njegovom imovinom sve transparentno.

Zagreb, 310120.
Trg Petra Petretica 2.
Na fotografiji: zgrada na adresi Trg Petra Petretica 2 i 2a.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

"Radi se o tipičnom spinu. U aferi koja potresa Hrvatsku zadnjih mjesec dana, trebalo je ubaciti malo Bandića, da se stvar malo zamagli", rekao je.

Ustvrdio je da je on jedan od rijetkih dužnosnika u Hrvatskoj koji na vrijeme ispunjava svoje obaveze, te kako je Povjerenstvu za sukob interesa predao informacije o podrijetlu svoje imovine.

Iz Ureda gradonačelnika u međuvremenu je priopćeno kako je Povjerenstvo za sukob interesa potvrdilo da je Bandićeva prijava registrirana i valjano ispunjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:57