NAPETA SITUACIJA

FOTO: USIJANJE U VUKOMERCU, GNJEVNI RODITELJI PROSVJEDOVALI ZBOG PUCNJAVE, BANDIĆA ZASULI UVREDAMA I JAJIMA 'Evo ti tvojih birača, vodi si ih doma!'

 

Zbog pucnjave ispred osnovne škole Vukomerec, dio roditelja u četvrtak je prosvjedovao u dvorištu škole. Njih par stotina okupilo se zahtijevajući da se riješi problem problematičnih obitelji zbog kojeg su oni, ali i njihova djeca, već godinama u strahu. Ispred škole bila je i policija.

Kako javlja HRT, gradonačelnika Milana Bandića, koji je također došao na mjesto događaja, gdje je sudjelovao na sastanku s predstavnicima roditelja, policije, škole i Ministarstva obrazovanja u školskoj zgradi, okupljeni su po izlasku sa sastanka gađali jajima i vrijeđali uz povike ‘Evo ti tvojih birača’, 'Majmune' i 'Vodi si ih doma', a sve garnirano uz pregršt psovki.

Situacija je bila užarena i prilično napeta, Bandiću nisu dali da dođe do riječi i da kaže što je dogovoreno na sastanku.

Nezadovoljni roditelji su mu rekli da štiti obitelj koja je sudjelovala u oružanom obračunu jer su kumovi, na što je Bandić izjavio da je on kum sa svima u Zagrebu.

- Oni koji su napravili problem neka odgovaraju, policija neka to riješi, rekao je Bandić i dodao da građane treba razumjeti jer se ovako nešto dogodilo prvi put, ali i da će policija obaviti svoj posao.

- Policija će napraviti svoj posao. Sutra će u školu doći djeca koja žele, u 17 sati ćemo se naći ovdje s djecom - roditelji i predstavnici institucija, a u ponedjeljak se normalno kreće u školu, rekao je Bandić nakon sastanka.

Roditelji traže da problematična obitelj koja živi preko puta škole iseli, na što je gradonačelnik rekao da nitko neće iseliti iz Zagreba tko ne radi probleme. Na ponovljeno pitanje hoće li ta obitelj iseliti, Bandić je kazao da će o tome policija odlučiti.

Dok je gradonačelnik odlazio, dio okupljenih je njegov automobil zasuo raznim predmetima.

Zagreb, 130910.
Osnovna skola Vukomerec, Porecka 7.
Prosvjed stanovnika Vukomerca zbog jucerasnje pucnjave u kojoj su se sukobile dvije romske obitelji a koji se dogodio u neposrednoj blizini osnovne skole.
Na fotografiji: prosvjed.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Zagreb, 130910.
Osnovna skola Vukomerec, Porecka 7.
Prosvjed stanovnika Vukomerca zbog jucerasnje pucnjave u kojoj su se sukobile dvije romske obitelji a koji se dogodio u neposrednoj blizini osnovne skole.
Na fotografiji: prosvjed.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Mario Župan, gradski vijećnik za naselja Pešćenica i Žitnjak, nakon sastanka je rekao kako je dogovoreno da djeca, koja su u velikom šoku, sutra ne moraju doći u školu, no roditelji koji nemaju kuda s djecom, mogu ih dovesti. Pozvao je roditelje da sutra poslijepodne dođu s djecom da prošeću kvartom kako bi pokazali da se nikoga ne boje.

Elena Čičak, predstavnica roditelja u školskom vijeću, kazala je da će u ponedjeljak djeca normalno ići u školu, a oko nje će biti policija u civilu kako bi djeci olakšali ionako stresnu situaciju. Sutra od 9 sati će u školi biti i stručnjaci iz Ministarstva obrazovanja da djeci i roditeljima pruže psihološku pomoć.

- Moje dijete je bilo na terasi preko puta škole kad se počelo pucati. Sakrilo se iza zida, sva sreća da se ništa nije dogodilo. Dokazi su tamo, rupe od kalašnjikova po zidovima, stolovima i autima. Plakalo je cijelu noć i molilo me da ne ide u školu - rekao nam je ranije Mario Župan, čije dijete pohađa vukomerečku osnovnu školu.

Galerija: Fotografije prosvjeda nakon pucnjave ispred škole

Kaže i da je jutros u školu došlo samo 20 od 600 učenika koji pohađaju ovu školu te da će se tako i nastaviti sve dok se ovaj problem ne riješi u korijenu.

Galerija: Fotografije s mjesta pucnjave tijekom očevida

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:54