TREĆA OBLJETNICA KORNATSKE TRAGEDIJE

FOTO: Vatrogasci bez novca za objavu sjećanja na žrtve

Ured predsjednika, Vlada i Sabor na obilježavanje treće obljetnice poslali su svoja izaslanstva
 Nikša Stipaničev/CROPIX

ŠIBENIK - Obilježavanje treće godišnjice smrti 12 vatrogasaca, koji su poginuli u najtežoj vatrogasnoj tragediji u Hrvatskoj 30. kolovoza 2007. na otoku Kornatu, počelo je u Šibeniku polaganjem vijenaca ispred JVP-a te na grobljima Kvanj, Boraja, Tisno i Vodice.

Zatim je konvoj brodova na Kornat prevezao članove obitelji poginulih, njihove kolege vatrogasce te predstavnike vatrogasnih zajednica i državnih i lokalnih institucija.

Ured predsjednika, Vlada i Sabor poslali su svoja izaslanstva. U ime ureda Predsjednika nazočio je Siniša Tatalović, Tomislav Karamarko i Božidar Kalmeta ispred Vlade, dok je polaganje vijenaca izaslanstva Sabora predvodio Mišo Munivrana.

Spomen-park na otoku Kornatu s dominantnih 12 kamenih križeva gradilo je više od 400 vatrogasaca, građana i predstavnika lokalne vlasti.

O teškoj financijskoj situaciji u vatrogastvu govori činjenica da u dijelu tiskanih medija za treću godišnjicu pogibije vatrogasaca nije objavljeno zajedničko sjećanje na stradale kolege. Takva objava u dnevnom tisku u formatu teksta s fotografijama stoji oko 8000 kuna, pa je samo JVP Šibenik objavio sjećanje u lokalnom tjedniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:01