VRIJEDNA INVESTICIJA

FOTO: VELIKA GORICA DOBILA GRADSKI BAZEN Djeci zbog klora pozlilo tijekom svečanosti, na otvorenju i Predsjednica: 'Sada više nećete morati u Zagreb'

 
 Damir Krajac / CROPIX

Novoizgrađeni gradski bazen svečano je otvoren u utorak u Velikoj Gorici u nazočnosti predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, koja je pritom istaknula da je izgradnja gradskog bazena od iznimne važnosti za Veliku Goricu, grad s više od 60.000 stanovnika.

Grabar-Kitarović je rekla kako se Velika Gorica unatoč blizini Zagrebu i dobroj prometnoj povezanosti uspješno razvija kao samosvojan grad sa svojim identitetom. Po broju stanovnika je među prvih pet hrvatskih gradova i razvojno je središte ne samo Turopolja nego i cijele Zagrebačke županije.

Zadnjih godina u Velikoj Gorici realiziraju se brojni projekti i gospodarstvo bilježi odlične rezultate. Prva je po broju poduzetnika u Zagrebačkoj županiji, a peta po ukupnim prihodima i treća po neto dobiti u Hrvatskoj. To dovoljno govori o njezinoj gospodarskoj snazi i potencijalima, a to mora pratiti i društveni standard, istaknula je predsjednica.

"Zahvaljujući ovoj investiciji Velikogoričani više neće morati ići na zagrebačke bazene, a znamo koliko je plivanje važno za pravilan psihofizički razvoj djece i mladih, ali i za rekreaciju i rehabilitaciju svih dobnih skupina i kategorija stanovništva".

Osim toga, bazen će omogućiti razvoj vodenih sportova, rekla je Grabar-Kitarović čestitajući svima koji su pridonijeli uspješnom ostvarenju tog važnog projekta.

Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić poručio je kako dolazi era kvalitetnijeg i boljeg života u gradu dodavši kako se novoizgrađeni bazen s dodatnim sadržajima prostire na 4000 četvornih metara.

Investicija je vrijedna 39,5 milijuna kuna, a obuhvaća veliki i mali bazen, spa centar i druge sadržaje. Izrazio je uvjerenost da će pridonijeti razvoju vodenih sportova, školi plivanja i rekreaciji te najavio da će se u Velikoj Gorici izgraditi još nekoliko sportskih objekata.

Otvaranju bazena nazočilo je tristotinjak građana, predstavnika Gradskog vijeća i uprave Velike Gorice, uz prigodni program sinkroniziranih plivačica i učenika Osnovne škole Eugen Kvaternik, koji su prvi zaplivali u novom bazenu.

Tijekom otvorenja dvoje djece je izneseno van jer im je pozlilo, pišu 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:05