OTVORENJE ZAPADNE OBALE

FOTO: ‘OVO ĆE BITI MOJA VJEČNA OSTAVŠTINA SPLIĆANIMA’ Kerum o projektu koji je građane koštao 85 milijuna!

 Ante Čizmić - Tom Dubravec/CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum i dogradonačelnik Jure Šundov zajedno su danas presjekli vrpcu i otvorili preuređenu Zapadnu obalu u što je, kako je rečeno, uloženo više od 85,5 milijuna kuna te je šetnica duga 623 metra proširena za 25 metara.

Gradonačelnik Kerum rekao je s pozornice postavljene na posebnu platformu na moru tik uz obalu kako je za njega danas veliki dan jer su ga mnogi kritizirali zbog preuređenja Zapadne obale koja je, po njegovu mišljenju, veliki uspjeh jer je najljepša šetnica na Mediteranu, za što su mnogi zaslužni.

FOTO: NEZGODA NA OTVORENJU ZAPADNE OBALE Fotograf pao u more, izvukao ga bivši predsjednik HVIDRA-e!

Po njegovim riječima, za Zapadnu obalu "zaslužan je i onaj tko je stvorio lijepu našu državu, ovu lijepu obalu, more, sunce, ovo sve, jer mi imamo slobodu".

"Mi dišemo punim plućima, imamo pravo govora, svoji smo na svome, možemo što hoćemo", istaknuo je Kerum, nakon čega je slijedio pljesak nazočnih. S tim u vezi rekao da su najzaslužniji oni koji su dali život za Domovinu.

"Posebno pozdravljam obitelji poginulih branitelja i branitelje i obitelj pokojnog predsjednika Tuđmana, koji je ujedinio hrvatski narod bez obzira na svjetonazor i ideologiju", istaknuo je Kerum i dodao da su među zaslužnima za preuređenje Zapadne obale u Splitu ljudi različitog svjetonazora i ideologije.

Po njegovim tvrdnjama, Zapadna obala ne može se prodati kao što su se privatizirale hrvatske tvrtke kojima je "netko postao vlasnik". "Ova obala vječno ostaje građanima Splita, ovo je njihova obala i njihove djece", rekao je Kerum.

Župnik iz crkve sv. Frane u Splitu fra Žarko Relota istaknuo je blagoslivljajući Zapadnu obalu kako se njome demantiraju priče da se u Splitu ništa ne gradi.

"Nadam se da je ovo početak jednog novog razdoblja u kojem će sve političke opcije jednako voljeti ovaj grad i za njega se zdušno zalagati", poručio je fra Žarko Relota.

Po njegovim riječima, kultura Splićana "sad je na ispitu", a vjeruje da nitko neće doći u napast devastirati te sadržaje zbog gubitka jednog boda, krive sudačke procjene ili pogrešne političke odluke.

Na svečanosti je bila i saborska zastupnica i bivša premijerka Jadranka Kosor. Pročitan je i pozdravni brzojav predsjednika Republike Ive Josipovića u kojemu navodi kako vjeruje da će uređenje Zapadne obale "biti poticaj daljnjoj obnovi i izgradnji Splita i njegovu ukupnom razvoju".

Kerum: 'Zapadna obala nije otvorena radi izbora'

Splitski gradonačelnik Željko Kerum odbio je primjedbe da je današnje svečano otvorenje Zapadne obale organizirano radi njegove predizborne kampanje za lokalne izbore.

Na pitanje novinara kako komentira primjedbe da je otvorenje Zapadne obale organizirano radi njegove predizborne kampanje, Kerum je odgovorio kako je "to pitanje bez veze i ne treba uopće razgovarati o tome". Pritom je ponovio kako je šetnica na preuređnoj Zapadnoj obali "vlasništvo Splićana" i ne može se prodati te da je to najbolja šetnica na Mediteranu.

Na novinarsko pitanje kako komentira to što ga neki protukandidati za gradonačelnika na lokalnim izborima prozivaju da na svečano otvorenje Zapadne obale troši novac iz proračuna, Kerum je odgovorio kako su "to gluposti, a ljudima koji to govore bilo bi pametnije za njihovu kampanju da su došli na svečanost i rekli istinu, a istina je ono što se vidi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:20