REAKCIJE

Friščić: Polančec vjerojatno nije uhićen zbog Podravke

ARHIVA:Koprivnica, 231009.Friscic Josip i Damir Polancec .Foto: Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX
 Nikola Wolf/Podravski list/C

Predsjednik HSS-a Josip Friščić priznao nam danas prijepodne kako je iznenađen Polančecovim uhićenjem. Tvrdi kako nema ništa više informacija od onih koje su zasada objavljene u medijima.

- Nemam nikakve informacije i ne znam zašto je Polančec uhićen. Nisam uopće znao da je uhićen dok jutros nisam došao u Koprivnicu i neki su me pitali “jesi čuo da su uhapsili Damira”. A nakon toga sam informaciju o tome dobio i preko SMS vijesti koje primam - kaće Friščić.

Friščić stoga ne zna da li je Polančec uhićen zbog kredita OTP-a, MOL-a ili Podravke. Ipak najmanje vjeruje da je njegovo uhićenje povezano s aferom Spice.

- Budući da su osumjičenici iz afere Spice pušteni iz istražnog zatvora, osim Šestaka, to bi trebalo značiti da DORH nema ništa protiv Polančeca oko Podravke. Zato nekako mislim da ovo uhićenje nema veze s aferom Spice. Jer da ima, valjda bi Polančeca zvali dok su ovi bili u pritvoru - objašnjava Friščić.

Premda nije očekivao uhićenje bivšeg potpredsjednika Vlade, Friščić kaže kako to najbolje potvrđuje ono što premijerka Jadranka Kosor govori već mjesecima - da nema nedodirljivih.

Uz Polančeca uhapšen je i odvjetnik Zoran Marković, no prvi čovjek HSS-a nije htio komentirati njegovu ulogu u cijeloj priči oko privatizacije Ine i oko Podravke. Iako je riječ o odvjetniku koji je dosta radio za Vladu, a jedan je i od direktora malteške tvrtke Fima Ami na koju je Fima prenijela paket od 10,6 posto dionica Podravke, Friščić nije želio reći znači li to da je svime upravljao bivši premijer Ivo Sanader.

- Teško je reći da li sve vodi do Sanadera. Ne znam točno koja je bila uloga odvjetnika Markovića i da li njegovo uhićenje ima veze s Fimom Ami, Inom ili nečim drugim - kaće Friščić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 12:16