MOLITVA ZA GENERALE

Glas Koncila: Josipović je uvrijedio vjernike kada je rekao da se Haag neće rukovoditi molitvama

Predsjednik je rekao kako se haški sud neće rukovoditi molitvama, željama ili prosvjedima
 Danijel Soldo/CROPIX

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je kako se haški sud sigurno neće rukovoditi molitvama, a time i 'isprovocira' reakciju glavnog urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića, koji je kazao kako su takve izjave neprimjerene i uvredljive za vjernike.

- Haški sud se sasvim sigurno neće rukovoditi ni molitvama u Hrvatskoj, ni željama, prosvjedima, ni navijanjima ove ili one vrste. Oni će donijeti onakvu presudu prema onome što kao činjenice u tom predmetu - rekao je prije nekoliko dana Josipović za Media servis.

Hrvatski biskupi pozvali su vjernike na molitvu i post svakoga petka kako bi hrvatski generali Čermak, Markač i Gotovina bili oslobođeni u Haagu. Izazvalo je to podijeljene reakcije, ali niti jedna nije postigla toliko efekta koliko predsjednikova. Prvenstveno jer se on sam oduvijek izjašnjava kao agnostik, a k tome je i na čelu zemlje.

- Takvo vjerničko molitveno suočavanje s aktualnim povijesnim časom bitno drugačije od svih strahovanja, širenja malodušnosti i pokušaja rušenja, jer ulijeva nadu koja nije oslonjena na krhkoga čovjeka nego na svemogućega Boga. Stoga su riječi predsjednika doista neprimjerene i za vjernike uvredljive - stoji u komentaru urednika Glasa Koncila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:49