MITO I KORUPCIJA

Glasnogovornik policije uhićen dok je uzimao novac: Za 7.400 kuna obećao posao u državnoj službi!

 Damir Glibušić/CROPIX

VINKOVCI - Uhićeni policijski službenik PU vukovarsko-srijemske - a neslužbeno je potvrđeno da je riječ o glasnogovorniku Krunoslavu Žgeli protiv kojeg je podignuta kaznena prijava za prijevaru - pušten je nakon saslušanja i branit će se sa slobode.

U policijskom priopćenju navodi se kako je uhićeni policajac uzeo 7.400 kuna od 31-godišnje Vinkovčanke kojoj je zauzvrat obećao zapošljavanje u državnoj službi. Krim istraga provedena je tijekom vikenda, nakon čega je glasnogovornik PU u Vinkovcima bio priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.

Za prijevaru je policija prijavila i „pomagača“ - 49-godišnjeg R.K. iz sela Šiškovci koji je odigrao ulogu posrednika između policijskog glasnogovornika i K.M. (31) iz Vinkovaca koja je dala novac za obećani posao.

Prema onome što se moglo doznati, Žgela je uhićen dok je uzimao novac, na ulici, ispred caffe-bara u blizini središta Vinkovaca. Prijavila ga je oštećena Vinkovčanka. U gradu se spominje i da je traženi iznos za posao „u državnoj službi“ bio znatno veći, navodno čak i 5.000 eura.

Zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Ante Zovak potvrdio je kako je istoga dana po uhićenju njihov službenik udaljen s dužnosti. Osim sudskog procesa, očekuje ga i disciplinski postupak. O ishodu oba postupka, ovisit će i daljnja karijera donedavnog policijskog glasnogovornika.

Inače, za kazneno djelo prijevare moguća je i zatvorska kazna do pet godina. Istražni sudac vukovarskog Županijskog suda Nikola Bešenski potvrdio je kako slijedi redoviti sudski postupak. Sudac je saslušao i policijskog službenika i „pomagača“, te ih pustio da se brane sa slobode.

Do Krunoslava Žgele se od subote nije moglo doći. Vinkovcima kruže priče da se Žgela navodno, zaduživao zbog kockanja, no to u policiji nisu mogli komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:14