PISMO ĐACIMA

Glavaševa stranka vrbuje 3700 djece

 Vlado Kos/Cropix

OSIJEK – Na adrese čak 3.700 maturanata s područja Osječko-baranjske županije, među kojima su i brojni maloljetnici, iz HDSSB-a su prošloga tjedna počela stizati pisma koja bi ih trebala motivirati na priključenje ovoj stranci.

Ovakvu mobilizaciju članstva koju su pokrenuli Mladi HDSSB-a, još nezabilježenu na našem području, u Glavaševoj stranci objašnjavaju time da žele mladima omogućiti da “uzmu svoju sudbinu u svoje ruke”, pozivajući se pri tome na već dobro prokušane teze o “zaostalosti i zapostavljenosti Slavonije i Baranje” za koju se, za razliku od drugih političara i stranaka, HDSSB-ovi seniori “u Hrvatskom saboru žestoko bore.”

- Pismo je rezultat kontinuiranog rada naše mladeži s ciljem da se u ovim teškim vremenima mlade motivira na aktivniju ulogu u društveno-političkom životu. Pismom im se ukazuje na ono što se događa u našoj državi i s našim krajem i želi ih se motivirati da svojim angažmanom stanje promijene na bolje – kazao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Ono što je u ovom slučaju intrigantno je to kako su u HDSSB-u uspjeli doći do ovih podataka. Naime, podaci o datumima rođenja maloljetnika su tajni u što smo se i osobno uvjerili kada smo uoči ovogodišnje proslave Dana pobjede 5. kolovoza trebali doći do djece u dobi od 14 godina, a koji su rođeni na dan oslobođenja Knina kako bi napisali tekst o domovini. Unatoč našim zahtjevima KB Osijek i Uredu državne uprave u sklopu kojeg djeluje i Matični ured te podatke nismo mogli dobiti, jer su oni tajni. Jednako smo prošli i kada smo tražili mlade koji su rođeni na dan proglašenja hrvatske neovisnosti.

Na naše pitanje kako su došli do podataka o datumima rođenja djece te njihovim adresama, predsjednik HDSSB-a je odgovorio da ne zna. - Mi smo organizirana stranka i udruga koja može doći do bilo kakvih podataka, pa tako i ovih – zaključio je Šišljagić, a nakon što smo mu objasnili kako smo mi prošli tražeći podatke o datumima rođenja djece, dodao je da bi i oni vjerojatno prošli isto da su te podatke tražili u Uredu državne uprave ili bolnici te da je njihova metoda bila prizemnija.

Predsjednik Mladih HDSSB-a Karlo Šatvar, koji i potpisuje pismo kaže da u današnje vrijeme nije problem doći do takvih podataka. - Dovoljno je samo malo prosurfati internetom i spojiti se na Facebook i eto podataka. Nismo na ovom projektu radili sve skupa tjedan dana, a pokazao se kao pun pogodak i opet ćemo ga raditi – rekao je Šatvar. No, uzme li se u obzir da Osječko-baranjska županija, kojoj je na čelu Šišljagić, vodi skrb o svim srednjim školama na njenom području, možda im u ovom slučaju nisu trebali internet i Facebook.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:32