'TVORNICA LAŽI'

GLAVAŠEVIĆ POZVAO GRAĐANE NA PROSVJED 'Nasilnici iz Uprave HRT-a na čelu s Kaz(n)imirom Bačićem trebaju podnijeti ostavke'

Bojan Glavašević
 Goran Mehkek / CROPIX

Nezavisni saborski zastupnik i bivši SDP-ovac Bojan Glavašević u srijedu je pozvao kompletnu Upravu HRT-a na čelu s glavnim ravnateljem, kojega je nazvao Kaz(n)imirom Bačićem, da podnesu ostavke, nazvavši ih "skupinom nasilnika" koji u ovom trenutku nanose najveću štetu HRT-u.

Glavašević je s konferencije za novinare poručio kako, unatoč kontinuiranim apelima novinara, nevladinih udruga, političarki i političara svih opcija, cijele hrvatske javnosti i brojnih europskih institucija i organizacija, Uprava HRT-a nastavlja provoditi nasilje nad vlastitim zaposlenicima, nad drugim medijima i strukovnim udrugama.

Ova Uprava pretvara HRT u aparat straha i tvornicu laži

- Ova uprava HRT-a, predvođena takozvanim glavnim takozvanim ravnateljem Ka(z)nimirom Bačićem, umjesto da sukladno zaključcima Odbora za medije krene u deeskalaciju krize koju je sama proizvela, još snažnijim tempom pretvara HRT u aparat straha i tvornicu laži kakve se ne bi posramio ni sovjetski Gosteleradio u najmračnijim danima - ocijenio je.

Upravu HRT-a optužio je da laže javnost kad u svojim službenim priopćenjima govori kako ne tuže vlastite zaposlenike i novinare.

- Smatra li Kaz(n)imir Bačić da su Hrvati glupi ili jednostavno besprizorno, namjerno obmanjuje javnost? I Sanja Mikleušević Pavić i Hrvoje Zovko i dalje su tuženi, a i dalje su zaposlenici HRT-a - naglasio je Glavašević.

Kao "novo dno u nasilničkom ponašanju" nazvao je odluku Nadzornog odbora HRT-a da zatraži poduzimanje mjera protiv potpredsjednika Programskog Vijeća HRT-a Nikole Bakete, jer smatraju da je sudjelovanjem na press konferenciji GONG-a našetetio ugledu HRT-a.

Baketa je u Programsko vijeće izabran da predstavlja građane, a ne da zatvara oči na Bačićeve marifetluke

Glavašević smatra da je ovim postupkom Uprava HRT-a samo potvrdila baš svaku optužbu na vlastiti račun.

- Nikola Baketa u Saboru je izabran u Programsko vijeće da predstavlja građane, a ne da šuti i zatvara oči na marifetluke Bačića i njegovih jataka, kako onih vidljivih, tako i onih iz sjene. Nikola Baketa je, podsjećam, izabran s najvećim brojem glasova od svih kandidatkinja i kandidata - istaknuo je.

Ustvrdio je da nitko u ovome trenutku ugledu HRT-a ne nanosi veću štetu nego upravo njezin glavni ravnatelj i ostatak Uprave, "koji šutke ili namjerno sudjeluju u nasilju“.

- Oni su Krameri protiv Kramera, oni su 'vatrogasci' iz Fahrenheita 451, oni su povod za bojkot, za prosvjed i pobunu. Oni su se pokazali nedostojnima svih onih zaposlenica i zaposlenika HRT-a koji su, od osnutka te kuće do danas, svojim karijerama i životima toj kući davali dostojanstvo - rekao je. Kao jedini način da "ta skupina nasilnika spasi nekakav minimum minimuma dostojanstva" označio je njihovo podnošenje ostavki.

Suprotstavimo se nasilnicima bojkotom i prosvjedom

Građane i pretplatnike HRT-a pozvao je da se skupa s novinarkama i novinarima suprotstave "nasilnicima na jedinom jeziku koji nasilnici razumiju".

- Pokažimo im zajedno da ih se ne bojimo. Pokažimo nasilnicima da ćemo im pružiti otpor, da ćemo ih bojkotirati i da smo spremni izaći na prosvjed da im pokažemo što mislimo o njima. Recimo nasilnicima da to što rade nemaju pravo činiti našim novcem i u naše ime - poručio je Glavašević te pozvao na prosvjed HND-a "Novinarstvo ne damo" u subotu u 12.05 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:43