VELIKA ŠKRTICA

Šokantni podaci inspekcije hrvatskih polica: Konzerve pune kamenja i stakla, šunka s ličinkama, iznenađenje u kruhu...

Samo u tri godine potrošači su Državnom inspektoratu prijavili 33 slučaja pronalaska nekog stranog tijela u kupovnom proizvodu

Neugodna iznenađenja u hrani

 Facebook/

Menza ili dostava nisu jedina mjesta gdje potrošačima prijeti opasnost da u hrani pronađu kakvo strano tijelo - prema šokantnim podacima inspekcije velike su šanse da se to dogodi i s pakiranom hranom koja se nerijetko povlači s polica jer potrošači u njoj pronalaze sve i svašta - bube, kamenje, plastiku pa čak i neke stvari opasne za život.

Tako su s hrvatskih polica bile povučene konzerve graha jer su u sebi imale kamenje, kao i pureća šunka za koju je otkriveno da je bila puna ličinki.

Zaželjeli ste se skuše? Pazite ukoliko ste uzeli konzerviranu - dio proizvoda s polica je bio povučen nakon što je u njima bilo otkriveno staklo.

Samo u tri godine potrošači su Državnom inspektoratu prijavili 33 slučaja pronalaska nekog stranog tijela u kupovnom proizvodu, a brojne prijave stigle su i preko europskog sustava uzbunjivanja RASFF. Velika škrtica donosi pregled nekih od najgnjusnijih stvari koje su potrošači pronalazili u hrani, kao i katki vodič kako takve anomalije možete i službeno prijaviti.


IMATE PRIJEDLOG ZA VELIKU ŠKRTICU?

Pišite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:31