U IME OBITELJI

GRABAR-KITAROVIĆ I OVE GODINE POKROVITELJICA SKUPA KOJI ORGANIZIRA MARKIĆ 'Pokroviteljstvo je prihvatila jer se bavi temama ovisnosti mladih'

 CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je i ove godine biti pokroviteljica konferencije koju organizira inicijativa U ime obitelji, unatoč lanjskom skandalu zbog predavanja Zvonka Rumboldta s Medicinskog fakulteta u Splitu, koji je tvrdio da rodni identitet nije znanstveno utemeljen pojam.

Budući da je organizatorica bila vodeća hrvatska konzervativka Željka Markić, logično je kako su sudionici skupa kritizirali pobačaj i liberalne tendencije u obrazovanju.

Odgovor s Pantovčaka

Zato se na udaru javnosti našla Kolinda Grabar-Kitarović kao pokroviteljica konferencije. Razne udruge i pojedinci tražili su odgovor slaže li se predsjednica sa tim stavovima, ali odgovor s Pantovčaka stigao je tek poslije dva mjeseca, a glasio je da se “pokroviteljstva predsjednice Republike dodjeljuju nad konferencijama koje imaju stručni ili širi društveni značaj s ciljem promicanja dijaloga i šire rasprave o svim društvenim pitanjima na dobrobit pojedinaca i zajednice”.

Iz inicijative U ime obitelji su u posljednja dva tjedna najavili pokretanje referenduma kojim birači iz redova nacionalnih manjina više ne bi mogli birati svoje zastupnike, a pokušavaju spriječiti i ratifikaciju Istanbulske konvencije protiv nasilja nad ženama.

Jučer su iz udruge Željke Markić najavili program konferencije i potporu Ureda predsjednice.

S radošću

“S velikom Vas radošću pozivamo na Treću međunarodnu konferenciju ‘Obitelj i škola - ključ slobode od ovisnosti’, koja će se u organizaciji udruge U ime obitelji održati 20. i 21. listopada 2017. u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske”, stoji u pozivu na konferenciju. Od Ureda predsjednice zatražili smo odgovor je li istina da će i ove godine biti visoka pokroviteljica skupa. Ubrzo je stigla potvrda da je “predsjednica prihvatila je pokroviteljstvo (...) s obzirom da se ovogodišnja tema bavi rješavanjem problema svih oblika ovisnosti koje uzimaju maha među mladima”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:00