PREDSJEDNICA U JEŽDOVCU

Grabar-Kitarović posjetila "Vatropromet" i nazočila svečanoj sjednici vatrogasnih dužnosnika

 
 Predsjednica.hr

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u utorak tvrtku Vatropromet iz Ježdovca koja obilježava 25. godišnjicu rada, a nazočila je i svečanoj sjednici vatrogasnih dužnosnika te im poželjelja nastavak uspješnog poslovanja u korist hrvatskog vatrogastva, a time i sigurnosti građana.

Vatrogasci, vatrogasne zajednice i društva, javne i profesionalne vatrogasne postrojbe našoj sigurnosti daju velik doprinos, kazala je tom prigodom predsjednica Grabar-Kitarović. Istaknula je i kako su opremljenost, a time i osposobljenost vatrogasaca temeljni uvjet učinkovite vatrogasne intervencije, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

"Stoga treba poduzimati potrebne aktivnosti kako bi vatrogasno članstvo bilo što bolje pripremljeno i opremljeno za sve vrste intervencija. Taj čimbenik, uz njihov požrtvovni rad, naše vatrogastvo čini pouzdanim dionikom sustava domovinske sigurnosti", kazala je Grabar-Kitarović. Dodala je kako se svake godine možemo uvjeriti koliko je to važno, osobito tijekom ljeta u sezoni velikih požara, ali i u slučaju poplava i vodenih stihija, u sanaciji posljedica prometnih nesreća, događajima u kojima naši vatrogasci požrtvovno pomažu građanima, surađujući pri tome s Hrvatskom vojskom, policijom, Gorskom službom spašavanja, sa zdravstvenom strukom i ostalima.

Predsjednica.hr

Obuku pripadnika vatrogasnih postrojbi, poglavito mladih, i inzistiranje na usvajanju i uvježbavanju potrebnih vještina i znanja predsjednica RH je ocijenila važnom, a za dobru opremljenost vatrogasnom i zaštitnom opremom kazala je kako ne znači samo veću uspješnost intervencije nego jamči zaštitu vatrogasaca od izloženosti raznim vrstama fizičkih i kemijskih štetnosti koje ugrožavaju život i zdravlje.

"Svemu tome želim dodati ono po čemu su hrvatski vatrogasci poznati i posebni, a to je humanitaran društveni rad kroz pomoć ugroženima i siromašnima, to su kulturne aktivnosti kroz razne skupine i društva, što je osobito važno u našim selima i manjim gradovima", kazala je predsjednica Republike.

Tim aktivnostima, kazala je, svojim donacijama nesebično pomaže i tvrtka "Vatropromet", koja je u segmentu vatrogasne i zaštitne opreme čvrsti oslonac našim vatrogascima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:28