MRAK POSAO

GRAD ZADAR NUDI POSAO IZ SNOVA Traži se savjetnik za javnu rasvjetu, plaća je iznadprosječna, a ako se radi noću, stiže i povišica!

Ilustracija
 Luka Gerlanc / Hanza Media

Nakon Dubrovnika koji je krajem prošle godine javnost zabavljao javnim natječajem za zapošljavanje “kuharice kave”, sada se s neobičnim oglasom za posao javio i Grad Zadar. Zadarska gradska uprava tako je 2. veljače objavila natječaj kojim popunjavaju radno mjesto službenog naziva “savjetnik za javnu rasvjetu”, a koje je sistematizirano u sklopu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Kako je vidljivo iz podataka o plaći i opisu radnoga mjesta, savjetnik za javnu rasvjetu imat će u svojem svakodnevnom poslu šarolika zaduženja, a izgledno je da će si osnovnu plaću moći podebljati i naknadama za noćni rad. Naime, u opisu zadaća radnog mjesta savjetnika za javnu rasvjetu, stoji i kako će budući djelatnik morati “tijekom mraka obilaziti građevine javne ravjete”, a potom će biti zadužen i za davanje naloga koncesionarima, nadzor njihova rada, ovjeru njihovih radnih naloga, vođenje dnevne i mjesečne evidencije. Osim toga, savjetnik za javnu rasvjetu morat će planirati i izrađivati program upravljanja, održavanja i građenja objekata javne rasvjete, ali i nadzirati i pratiti izvršenje programa, kao i obavljati sve druge poslove po nalogu pročelnika i zamjenika pročelnika ureda.

Sudeći prema podacima o plaći, za ovo radno mjesto predviđen je koeficijent od 2,286 koji se množi s osnovicom te uvećava za 0,50 posto za svaku godinu radnog staža. S obzirom na to da osnovica plaće za zaposlenike gradske uprave iznosi 3642,65 kuna bruto, ispada kako će budući savjetnik za javnu raspravu primati bruto plaću od 8327 kuna, što zapravo znači, jer je zadarski prirez 12 posto, da će neto plaća za to radno mjesto iznositi oko 5890 kuna.

Znanja i kvalifikacije

Od budućeg savjetnika za javnu rasvjetu pritom će se očekivati i neka posebna znanja i kvalifikacije. Na prvom mjestu, on će morati biti minimalno magistar struke ili stručni specijalist tehničkih znanosti, smjer elektrotehnika, a očekuje se i da se na natječaj ne javljaju kandidati s manje od tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. Dodatno se zatim traži da kandidati zadovoljavaju i one uobičajene uvjete kao što su punoljetnost, hrvatsko državljanstvo i zdravstvena sposobnost, a poželjno je i da kandidat ima položen državni stručni ispit, iako može i bez toga. Propisano je i da kandidati koji se jave na natječaj te zadovoljavaju propisane uvjete prođu provjeru znanja i sposobnosti, i to prvo na pismenom testu, a zatim i intervjuu.

Jutarnji list jučer je u nekoliko navrata pokušao kontaktirati zadarskog gradonačelnika Branka Dukića kako bi saznao neke detalje o ovom radnom mjestu, ali, nažalost, do zaključenja broja s njim nismo uspjeli stupiti u kontakt kao ni dobiti informaciju koliko se kandidata dosad javilo na natječaj za posao. Uvjeti, a posebno visina plaće, mnogima bi mogli biti primamljivi. Prema posljednjim dostupnim javnim podacima, naime, prosječna plaća u privatnom sektoru na području grada Zadra iznosila je 5014 kuna neto, što znači da je savjetnička plaća u gradskoj upravi 17 posto veća od one u realnom zadarskom sektoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:56