SKLOPIO ŠTETNI UGOVOR

GRADONAČELNIK DUGE RESE U SKANDALU Dodijelio svom HSS-u prostor i grad oštetio za desetke tisuća kuna

duga resa 140605ivan barsic novi gradonacelnik duge resedugaresa_vlastsnimila: andreja trpcic-pok-
 Arhiva/CROPIX

DUGA RESA - Dugoreški gradonačelnik Ivan Baršić (HSS) osumnjičen je da je sklapanjem štetnog ugovora o korištenju poslovnog prostora oštetio gradski proračun za nešto više od 31 tisuću kuna.

Karlovačka policija izvijestila je, ne navodeći identitet osumnjičenog, da je 60-godišnjak "kao odgovorna osoba u jedinici lokalne samouprave na području Duge Rese počinio kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora" i tako oštetio jedinicu lokalne samouprave za najmanje 31.315 kuna, o čemu je policija Općinskome državnom odvjetništvu proslijedila posebno izvješće.

Policija navodi da je nad njim provela opsežno kriminalističko istraživanje na temelju zahtjeva karlovačkoga Općinskog državnog odvjetništva, a odnosi se na ugovor koji je sklopio 1. veljače 2010. o korištenju poslovnog prostora Republike Hrvatske na određeno vrijeme od pet godina za potrebe smještaja jedne političke stranke i nekoliko udruga kojima se jedinica lokalne samouprave obvezala plaćati i zakup i sve troškove korisnika.

Osumnjičen je da je od 18. studenoga 2010. do 31. listopada 2013. sklopio ugovor o korištenju prostora i aneks ugovora s političkom strankom i udrugom, a po navedenim uvjetima, koristeći se svojim položajem i ovlastima, preostali je dio neiskorištenoga poslovnog prostora, bez pisane suglasnosti Republike Hrvatske, dao po istim uvjetima na korištenje Gradskoj organizaciji političke stranke kojoj je predsjednik i dugoreškom trgovačkom društvu te je tako jedinicu lokalne samouprave oštetio za najmanje 31.315 kuna.

Neslužbeno se doznaje da je država ugovorila da se prostorom koristi HDZ, Crveni križ i još neke udruge, a Baršić je navodno bez znanja države kao vlasnika prostor dodijelio i svojemu HSS-u i Knjigovodstvenom servisu "Koder".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:19