ŠTEDNJA U SISKU

Gradonačelnik Pintarić ukida Koncertni ured koji je prije dvije godine osnovao kako bi zaposlio novu suprugu

Gradonačelnikova supruga neće ostati bez posla likvidacijom Koncertnog ureda, seli se u Gradske galerije Striegl

SISAK - Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić ukinuo je jučer Koncertni ured, gradsku ustanovu zbog osnivanja kojeg je prije dvije godine bio mjesecima žrtva medijskog prozivanja.

Pintarić je obrazložio da je donio odluku o likvidaciji Koncertnog ureda iz više razloga. Prvi je nužnost štednje i racionalizacije, a drugi razlog su primjedbe državne revizije, koja je ocijenila da je osnivanje Koncertnog ureda nepotrebno, jer postoje druge gradske ustanove koje mogu obavljati djelatnost Koncertnog ureda.

Zbog odluke o osnivanju Koncertnog ureda, 1. prosinca 2009. godine, Pintarić i Sisak tih su dana bili vijest dana. Naime, ne samo da je donio odluku da se osnuje Koncertni ured u gradu kojem djeluje Dom kulture, Glazbena škola, nego je Koncertni ured osnovao da bi zaposlio svoju tadašnju prijateljicu, a današnju suprugu.

No, gradonačelnikova supruga neće ostati bez posla likvidacijom Koncertnog ureda.

Pročelnica odjela društvenih djelatnosti Irma Matanović i ravnatelj Gradske galerije Striegl, Zoran Burojević, dobili su nalog da organiziraju doregistraciju Gradske galerije Striegl, koja bi se od sada osim organizacije likovnih izložbi trebala baviti i koncertnom djelatnošću.

Gradonačelnikova gospođa Valentina Badanjak Pintarić, tako će postati djelatnica Gradske galerije Striegl. Ukoliko pak doregistracija Gradske galerije ne dobije suglasnost nadležnog vijeća Ministarstva kulture, gradonačelnik je obavijestio novinare da će tada, sve zbog mjera štednje i racionaizacije, likvidirati cijelu Gradsku galeriju Striegl, te likovnu i izložbenu djelatnost prerapodijeliti u Gradski muzej Sisak, a koncertnu djelatnost u Dom kulture.

Te su dvije ustanove prije osnivanja Gradske galerije i Koncertnog ureda obavljale izložbenu i koncertnu djelatnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:59