DVORANA U SLAVONSKOM BRODU

Gradske vlasti zbog EU izbora uskratile smještaj evakuiranim građanima?

 Vlado Kos/CROPIX

SLAVONSKI BROD - Kako je jutros rečeno na županijskom Stožeru za zaštitu i spašavanje, za privremeni smještaj nastradalih u poplavama predviđen je i Dom mjesnog odbora “Josip Juraj Strossmayer”. U domu se danas već nalazilo 50 ležajeva, hladnjaci, osigurano je računalo, internetska veza, televizor, sve što je moguće kako bi stradalnicima osigurali što udobniji smještaj u ovim teškim trenutcima koje proživljavaju. I onda – šok.

Iako je sve bilo spremno za prihvat, pristigli su i volonteri voljni pomoći, koji su nas i izvijestili o svemu, umiješala se čuvena hrvatska administracija, javlja ebrod.hr

Naime, kako su za ebrod.hr potvrdili u Gradskoj upravi, iz Gradskog izbornog povjerenstva su obaviješteni kako je Dom mjesnog odbora “Josip Juraj Strossmayer” redovno biračko mjesto na kojem se trebaju održati nedjeljni izbori za Europski parlament. Na žalost, to je nespojivo sa smještajem nastradalih.

Grad Slavonski Brod morao je brzo reagirati I pronaći alternativni smještaj, za koji je odabrana dvorana “Hrvatski sokol” u Mesićevoj ulici koja će primiti stradalnike koji će pristići u Slavonski Brod.

Gradska Uprava: Dom mjesnog odbora nije odgovarao jer nema tuš-kabine, a ne zbog izbora!

Na pisanje medija reagirao je priopćenjem i Grad Slavonski Brod. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas su se u medijima pojavile netočne informacije vezane uz zbrinjavanje građana s poplavljenih područja u Slavonskom Brodu. Tako su pojedini mediji prenijeli informaciju da je prostor mjesnog doma „Josip Juraj Strossmayer“ bio već pripremljen za zbrinjavanje građana, no da se lokacija morala otkazati zbog činjenice da je mjesni dom registrirano biračko mjesto, a u nedjelju se održavaju izbori za zastupnike u Europskom parlamentu.

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda donijela je odluku da se, u slučaju potrebe, smještaj građana s poplavljenih područja organizira u dvorani „Hrvatski sokol“, jer ovaj gradski prostor pruža kvalitetnije uvjete boravka od mjesnog doma „Josip Juraj Strossmayer“. Naime, u prostoru mjesnog doma ne postoje tuš kabine, što je jedan od osnovnih potrebnih uvjeta za smještaj građana. Proteklih dana u mjesnom domu „Josip Juraj Strossmayer“ boravio je dio građana iz drugih dijelova Hrvatske, koji su radili na savskom nasipu u Slavonskom Brodu, a koji su se već vratili svojim domovima. Najvjerojatnije je zbog njihovog smještaja u prostoru mjesnog doma došlo do krive interpretacije cijele situacije i širenja dezinformacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 14:01