ODGOVORIO PROVOKATORIMA

GRČIĆ NA FEJSU REKAO GDJE JE BIO '91. 'Grozomorno lažu da sam bio na barikadama'

Zagreb, 121214.Predstavnistvo Europske komisje u Hrvatskoj i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odrzalo konferenciju "EU za mlade". Konferenciju je otvorio podpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grcic, ministar rada i mirovinskog sustava Marindo Mrsic, zamjenik ministra poduzetnistva i obrta Drazen Pros te voditelj Predstavnistva Europske komisije u Hrvatsko Branko Baricevic.Na fotografiji: Branko Grcic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Potredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na svojoj je službenoj Facebook stranici objavio status u kojem je svim svojim protivnicima, s čijim se provokacijama susreo proteklih dana, jasno objasnio 'gdje se nalazio '91.'

Grčić je snažno reagirao na anonimne optužbe da je tijekom Domovinskog rata napustio Ekonomski fakultet u Splitu i sam grad te 'otišao na barikade, Beograd i tko zna gdje još'. Navodi kako su lažne optužbe posljedica 'dobrih vijesti iz njegova resora'.

- Sve ti mogu oprostiti samo ne USPJEH! Otprilike tako bi se mogao definirati odnos nekih radikalnih desničarskih internetskih portala prema potpredsjedniku Vlade prof.dr.sc. Branku Grčiću. Već više od godinu dana, svaki put kada se javno objavi neka dobra vijest iz njegovog resora, a u zadnje vrijeme ih je sve više, bilo da se radi o pozitivnim gospodarskim indikatorima bilo o mnogobrojnim i milijardama kuna vrijednim EU projektima koji se ugovaraju i pokreću, pojavi se uvijek ista lažna i grozomorna vijest o tome da je potpredsjednik Grčić tijekom Domovinskog rata napustio Split i Ekonomski fakultet i otišao na barikade, Beograd i tko zna gdje još - navodi Grčić na svojoj Facebook stranici.

- Da nije tako grozomorno, bilo bi smiješno. Anonimnost autora takvih tekstova i nikad objavljeni naši demantiji ukazuju da je jedini cilj bio grubo podmetanje - naglašava Grčić.





Sve ti mogu oprostiti samo ne USPJEH! Otprilike tako bi se mogao definirati odnos nekih radikalnih desničarskih...

Posted by Branko Grčić on Sunday, 19 April 2015




U nastakvu statusa Grčić demantira navode koji ga optužuju.

- Prof.dr.sc. Branko Grčić cijeli svoj život živi samo i isključivo u Republici Hrvatskoj. Od prosinca 1987. pa sve do dolaska u Vladu RH u prosincu 2011. bez iti jednog dana prekida ili odsutnosti radi na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Od asistenta do redovitog profesora u trajnom zvanju, pa sve do funkcije dekana Fakulteta s koje je i otišao na poziciju potpredsjednika Vlade RH - ističe Grčić.

Dodaje kako je dane informacije lako provjeriti, 'jednim pozivom Ekonomskom fakultetu u Splitu'.

- Baš se pitamo zašto ti anonimni autori nisu posegnuli za tim jednostavnim alatom. Jasno je da tako i sve ostale tvrdnje, klevete, lažne konstrukcije, podmetnute fotografije s kojekakvim spodobama te razni drugi „nestašluci“ razigranih anonimnih autora postaju bespredmetne i ostaju samo dio „predizbornog cirkusa“ koji je očigledno već otpočeo… - navodi Grčić.

U komentarima na njegov status jedan ga je korisnik Facebook pitao je li na spornoj fotografiji on ili ne.

- Očigledno niste razumjeli poruku. Odgovor je ne i ne... gruba podvala... Kako bih bio na slici kad nikad nisam napustio Split. I još nešto, nitko od moje obitelji, koja je btw miješana kao i mnoge druge hrvatske obitelji, nikada nije bio niti blizu tim i takvim spodobama - zaključuje Grčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:12