VOŽNJA SLUŽBENIM AUTOMOBILOM

GRČIĆ 'Varga je išao službenim Audijem na skijanje? Ja osobno preuzimam više rizika pa nekad vozim sam'

Zagreb, 151214.Prisavlje.Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije s potpredsjednikom Vlade RH i Ministrom Brankom Grcicem, predstavilo je rezultate projekta "Priprema temelja za koristenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena podrucja RH" uz prisutne gradonacelnike i nacelnike opcina.Na fotografiji: Branko Grcic.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

ZAGREB - Ministar zdravlja Siniša Varga koristio je službeni automobil, kojim je otputovao na skijanje u Italiju, u skladu s odlukom Vlade, kojom je propisano da ministri i državni dužnosnici koriste službeni osobni automobil srednje klase, s osobnim službenim vozačem 24 sata dnevno, priopćili su u ponedjeljak iz Ministarstva zdravlja.

Hrvatski mediji objavili su fotografiju iz koje se vidi da je Varga otputovao na skijanje na sjever Italije službenim automobilom Ministarstva zdravlja.

BAUK 'Bolje da Vargu vozač vozi na skijanje nego da negdje skrivi prometnu nesreću' PUSIĆ 'Nije trebao ići!'

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u Bruxellesu da Varga nije trebao koristiti službeni automobil za odlazak na skijanje. "Nije trebao ići", kratko je novinarima odgovorila Pusić prilikom dolaska na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić kazao je kako nema informaciju o Varginu postupku pa je ne može ni komentirati. Upitan ima li on službeno vozilo 24 sata, rekao je da on "preuzima više rizika pa ponekad vozi i sam, što nije pametno".

Ministar uprave Arsen Bauk izjavio je pak kako Vargin postupak nije u suprotnosti s Vladinom odlukom o korištenju službenih automobila.

"To nije u suprotnosti sa Vladinom odlukom da najviši dužnosnici koriste 24 sata dnevno službeno vozilo. Da imam dozu populizma rekao bih da to nije prihvatljivo. No bolje da se ode s vozačem da se ne izazove prometna nesreća, što je moguće zbog posla koji se radi. Postoji razlog zašto postoji takva odredba. S pravnog aspekta, to je u skladu s tom odlukom koja je bila na snazi i u prijašnjim Vladama", rekao je Bauk tijekom gostovanja na televiziji N1.

Očekuje se da bi se premijer Zoran Milanović mogao očitovati o Varginu korištenju službenog automobila za odlazak na skijanje u ponedjeljak tijekom posjete Gunji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 22:08