‘NE MOŽE UĆI NI METAK‘

Grlić Radman optužio kolegicu iz BiH da u islamskim zemljama nabavlja oružje, stigao žestok odgovor: ‘Opasna neistina!‘

Dodala je da se radi o podvalama i dezinformacijama koje "u maniri proruskih proxy politika - destabiliziraju regiju"

Gordan Grlić Radman i Bisera Turković

 Cropix, Afp/

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković odlučno je reagirala na današnju izjavu šefa hrvatske diplomacije Gordana Grlića Radmana.

Podnoseći izvješća za 2020. i 2021. godinu o provedbi Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH, Grlić Radman je u Saboru, između ostalog, rekao da "ministrica ide u islamske zemlje po oružje".

"Apsolutno je neshvatljivo da šef diplomacije jedne države članice EU i NATO iznese ovako opasnu neistinu! Potpuno je jasno da u BiH ne može ući niti iz nje može izaći niti jedan metak, a da suglasnost ne daju nadležne institucije u kojima su predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih. To govori da se radi o zlonamjerno izrečenoj neistini i zlonamjernom pokušaju diskreditacije ne mene osobno, nego jednog cijelog naroda i države", rekla je Turković, a prenosi Klix.ba.

Ona je dodala da se radi o podvalama i dezinformacijama koje, kako je rekla, "u maniri proruskih proxy politika - destabiliziraju regiju".

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Grlić Radman obratio se danas Hrvatskom saboru gdje je govorio o položaju hrvatskog naroda u BiH i ulozi visokog predstavnika Christiana Schmidta.

- Zašto je dolje visoki predstavnik? Pa jer je to država s demokratskim deficitom. Hrvati su stiješnjeni između srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma. Pa njima dolje nije lako, sjetite se onih huškačkih prosvjeda. Prijeti im se ratom, prebrojavanjem. Ministrica vanjskih poslova ide u islamske zemlje tražiti oružje", rekao je Grlić Radman odgovarajući na repliku jednog zastupnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:10