UTJECAJNI SDP-ovac

HAJDAŠ DONČIĆ 'Prijavit ćemo Plenkovića Povjerenstvu za sukob interesa. Izbora se ne bojim iako nam Bernardićeva nepopularnost šteti'

Siniša Hajdaš Dončić
 Bruno Konjević / CROPIX

Siniša Hajdaš Dončić u Dnevniku Nove TV komentirao je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se ne pokrene postupak protiv premijera Andreja Plenkovića. Rekao je da će prijavu već ovaj tjedan pokrenuti SDP. Također je komentirao loš rejting SDP-a, usprkos kojeg poziva na raspuštanje Sabora i prijevremene izbore.

- Premijeru najviše zamjeramo pogodovanje ljudima koji su pisali takozvani lex Agrokor. Dakle, ima previše povezanosti i to nije slučajnost. To je, smatramo, postupak vođen tako da se osobama koje su vodile postupak ne naplati kako je normalno u demokratskim društvima. Dakle, od Ministarstva gospodarstva, da se plate mišljenja. To je do 200.000 kuna, to je bagatelna nagodba. Cijelo vrijeme se izvrću teze jer se htjelo omogućiti da se te osobe naplate iz Agrokora. To je jedina teza i zbog toga bi Povjerenstvo po sili zakona moglo pokrenuti postupak, kazao je Hajdaš Dončić.

Usprkos činjenici da rejting SDP-a nije dobar, ne boji se novih izbora.

- Ovdje je stvar nekakvog higijenskog minimuma. Kada se ovakve stvari događaju u demokratskim društvima, u koje ubrajam i Hrvatsku, premijer podnosi ostavku i ljudi izlaze na izbore, nevezano kako bi SDP prošao na tim izborima. Ja bih htio da se oni dogode i da dođe do preslagivanja karata. Ovo što se sada dogodilo je za mene, kao ultimativnog demokratu, jednostavno nedopustivo, smatra bivši Milanovićev ministar prometa.

Kaže kako ne vjeruje u veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

- Mi možemo koalirati sa svim progresivnim stranama i strankama u Hrvatskoj, pri čemu osobno isključujem HDZ. Dakle, ja nikada ne bih digao ruku za vladu HDZ-a i SDP-a, nevezano kako ti izbori završili.

Komentirao je i, kako je to rekla novinarka Nove TV, nedostatak popularnosti Davora Bernardića.

- Naravno da nam to šteti, ali SDP nije samo predsjednik stranke. SDP je jedna od glavnih hrvatskih političkih stranaka koju ne čini samo njezin predsjednik, nego ju čine i vrlo kvalitetni pojedinci koji su se do sada dokazali u poslovima koje su radili. Ja sebe ne vidim na čelu stranke. Trenutno sam potpredsjednik Hrvatskog sabora i taj ću mandat odraditi do kraja, to jest do kraja saborskog saziva, kaže Hajdaš Dončić.

O Mostu nema lijepih riječi.

- Ne, Most je, što se mene tiče, prevario SDP prvi puta. Dakle, nakon onog potpisivanja pa neprihvaćanja potpisa. Oni su za mene uvijek bili nekakva sumnjiva skupina i više nikad ne bih s njima surađivao, zaključuje Siniša Hajdaš Dončić za Novu TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:51