IMPRESIVNI REPTIL

‘Halo, azil? Imamo pitona dugog pet i pol metara i teškog 50 kila, dođite ga preuzeti‘

‘Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute‘
burmanski piton kojeg je spasila terenska ekipa Azila Dumovec
 Azil Dumovec

Azil iz Dumovca danas je dobio poziv policije kakav se vjerojatno neće tako skoro ponoviti.

Naime, zbog "postupanja nad jednom osobom" trebalo je zbrinuti njegovog ljubimca - pet i pol metara dugog i 50 kilograma teškog burmanskog pitona.

Sudeći po fotografijama na Facebooku dečki iz azila su posao vrhunski odradili i impresivna životinja premještena je u novi privremeni dom - oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba.

Evo što su sami napisali na Facebooku:

- Naša terenska ekipa u svojem vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzeli na poziv policije jer je u tijeku postupanje nad njegovim vlasnikom. Posljednih dana hvatali su se u koštac s gmazićima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute o njegovu daljnjem smještaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:57