OBRAČUN

HASANBEGOVIĆ NAKON ŠTO JE HDZ REKAO DA MU JE ALIJA BLIŽI OD TUĐMANA 'Nisam se prepoznao' ČULI SMO SE I S HDZ-ovcima: 'Nismo ga napali jer je musliman'

 
Zlatko Hasanbegović
 Ranko Suvar / CROPIX

HDZ je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio kratki tekst u kojemu su “poderali” Miroslava Škoru, Mostovce i Velimira Bujanca zato što, tvrde, nisu ni slova napisali o obljetnici smrti Franje Tuđmana na kojeg se stalno pozivaju. No, neki su njihovu objavu (zadnju rečenicu) protumačili kao šovinistički napad na Zlatka Hasanbegovića (kojeg ne spominju imenom) i njegovu muslimasku vjeru.

- Evo, čekali smo do 14 sati, ali na 20. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana ni Škoro, ni Grmoja, ni Most, ni Bujanec na svojem FB-u nemaju ni slova o utemeljitelju suvremene hrvatske države. Ali će se svejedno na njega “pozivati“ u predizborne svrhe i imati obraza HDZ-u dijeliti lekcije. Doduše, za Bujanca nas ignoriranje dr. Tuđmana i ne čudi. Njegovom najboljem prijatelju ionako je oduvijek Alija Izetbegović bio bliži nego Tuđman, Armija BiH nego HVO - stoji u objavi HDZ-a.

- Nisam se prepoznao, vjerojatno su mislili na nekog drugog - rekao je kratko za Jutarnji list Hasanbegović.

Iz HDZ-a su nam poručili kako u svojoj objavio nisu aludirali na Hasanbegovićevu vjeru, već na njegova politička stajališta o Tuđmanu i položaju Hrvata u BiH.

- HDZ je već nekoliko puta upozorio da nam Hasanbegović ne može dijeliti lekciju o hrvatstvu jer nikada u životu nije osudio zločine Armije BiH počinjene nad Hrvatima u BiH. I koji se nikad nije zauzimao za ravnopravan položaj Hrvata u BiH. A iz njegovih (ranijih) izjava je poznato kako je s prezirom govorio o Franji Tuđmanu - poručili su neslužbeno iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:24