REAKCIJA

HDZ-ov ZASTUPNIK POKUŠAO OBJASNITI SVOJU ŠOKANTNU IZJAVU O RAZLOZIMA EGZODUSA MLADIH IZ HRVATSKE 'Za sve je kriv kolega iz SDP-a...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.06.2018. u 15:10

Zagreb, 180117.
Javna prezentacija Plana nabave Ministarstva obrane RH za 2017. godinu odrzana u ministarstvu na Trgu kralja Petra Kresimira IV.
Na fotografiji: Mladen Karlic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX

Mladen Karlić

 

Nakon što je SDP-ov gradski vijećnik u Vinkovcima Damir Rimac jutros na svom Facebooku prenio i komentirao izjavu Mladena Karlića, šefa Gradskog vijeća i HDZ-ova saborskog zastupnika, u našu redakciju stigao je demantij iz Gradskog odbora vinkovačkog HDZ-a.

Podsjetimo, SDP-ovac Damir Rimac ustvrdio je da je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća bivši dugogodišnji gradonačelnik Vinkovaca izjavio da je "odljev mladih iz Vinkovaca i Hrvatske posljedica teških roditelja koji im zagorčavaju život".

- Na sjednici Gradskog vijeća u raspravi je sudjelovao i vijećnik SDP-a gospodin Damir Rimac koji je u pokušaju omalovažavanja gradskog proračuna, koji je na zavidnoj razini, iznosio netočne informacije o egzodusu mladih.

Naveo je kako je Vinkovce napustilo 9000 stanovnika, što nije točno, i kako će Vinkovci izgubiti status velikog grada jer će se broj stanovnika do novog popisa stanovništva 2021. smanjiti na oko 25.000, ističući kako mladi odlaze zbog promašenih politika. Kao primjer naveo je vlastitu kćer gimnazijalku koja razmišlja o odlasku iz Hrvatske.

Kao odgovor na istup SDP-ovog vijećnika, a referirajući se isključivo i samo na navod gospodina Rimca o odlasku njegove kćeri, iznio sam mišljenje o Rimcu kao roditelju, a ne o roditeljima svih mladih koji su odselili. Ovim putem demantiram svaku izjavu gospodina Damira Rimca i izvlačenje iz konteksta, koji na ovaj način skuplja političke poene i gradi već ionako lošu politiku SDP-a, stoji u priopćenju Mladena Karlića, šefa Gradskog odbora HDZ-a.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo