TOMISLAV SOKOL

HDZ-ovac BLIZAK PLENKOVIĆU JAVNO SE DISTANCIRAO OD BANDIĆA 'On nije budućnost Zagreba. Krenimo u borbu za grad, ovog puta iskreno i stvarno'

 
Tomislav Sokol
 Tomislav Kristo / CROPIX

Milan Bandić nije budućnost Zagreba”, poručio je u nedjelju na svojem Facebook profilu HDZ-ov eurozastupnik Tomislav Sokol, nakon što smo u Jutarnjem listu u petak objavili priču kako zagrebački HDZ-ovci traže raskidanje koalicije sa zagrebačkim gradonačelnikom i rušenje kontroverznih izmjena Generalnog urbanističkog plana.

Dosad su zagrebački HDZ-ovci to govorili uglavnom u neslužbenim razgovorima, poručujući kako Andrej Plenković još nije spreman za raskid suradnje s Bandićem jer mu on sa svojim "žetončićima" drži većinu u Saboru, ali sada je Sokol, inače blizak predsjedniku stranke i premijeru, odlučio to izreći i javno.

“Očekujem od mog zagrebačkog HDZ-a da dobro promotri okolnosti i izmakne se od osobnih perspektiva i kratkovidnog političkog pragmatizma. Nominalna oporba je iznjedrila trenutno vodstvo grada, isprepletena je s njim i neće ponuditi kandidata koji će okupiti sve snage kojima je stalo do budućnosti grada. Samo HDZ može okupiti ljude, čak i one koji inače različito razmišljaju, te donijeti promjenu u Zagrebu. Krenimo u borbu za grad, ovog puta iskreno i stvarno”, poručio je Sokol.

S njime se, kako smo pisali, slaže i velika većina članova Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a. Smatraju da je poraz njihove kandidatkinje na predsjedničkim izborima dijelom uzrokovan i njenim svrstavanjem uz zagrebačkog gradonačelnika. U neslužbenim razgovorima poručuju kako je dosta da se Bandića podržava, što javno, što tajno, i kako je došlo vrijeme da HDZ ima svog kandidata na izborima.

A još dan nakon predsjedničkih izbora i potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Darko Horvat prvi je poručio kako je došlo vrijeme za mlađe ljude na čelu grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:55