TOMISLAV SOKOL

HDZ-ovac BLIZAK PLENKOVIĆU REDEFINIRAO SVOJE JAVNO DISTANCIRANJE OD BANDIĆA 'Mislio sam na lokalne izbore. Dobro je za RH da Bandić podržava Vladu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.01.2020. u 21:12

Zagreb, 260519.
Trg zrtava fasizma, sjediste HDZ-a.
Pracenje izbornih rezultata Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament 2019.
Na fotografiji: Tomislav Sokol daje izjavu za medije.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Tomislav Sokol

HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol iz Strasbourga je komentirao status na Facebooku u kojem je, između ostalog, napisao da 'Milan Bandić nije budućnost Zagreba', piše N1.

Upitan što je mislio pod tim, Sokol je odgovorio:

- Objava je dana u kontekstu lokalnih izbora. HDZ je u Zagrebu u sjeni Bandića. Odnosila se na to da HDZ treba imati jakog kandidata, treba se jasno odrediti prema relevantnim zagrebačkim temama.

Na konstataciju kako Bandić na nacionalnoj razini koalira s Plenkovićevom Vladom, Sokol je odvratio:

- Ovo je sigurno jedna od najuspješnijih Vlada u Hrvatskoj od osamostaljenja. Javni dug se smanjuje, imamo gospodarski rast. Vlada ima rezultate i normalno je da je zastupnici podržavaju.

Na pitanje vuče li Bandić Vladu na dno, nije dao konkretan odgovor, piše N1.

- Zastupnici koji su u klubu Bandićeve stranke podržavaju Vladu, to je dobro za Hrvatsku i to je sve što mogu reći na tu temu - rekao je pa se osvrnuo na dio svoje objave u kojem spominje zagrebačku oporbu, a za koji ga, kaže, nitko još ništa nije pitao.

- Oporba u gradu Zagrebu, na čelu s potpuno nevjerodostojnim SDP-om, nije u stanju voditi grad ni dovesti do promjena. Svrha mog posta bila je da je HDZ ta snaga. HDZ treba istupiti na lokalnim izborima, izaći iz sjene Bandića. U gradskoj politici HDZ je gotovo neprepoznatljiv. Trebamo jačati zagrebački HDZ - naglasio je Sokol.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo