ODLAZAK

HDZ-ovac FRANJO LUCIĆ PODNIO OSTAVKU NA SVE POLITIČKE FUNKCIJE Povlači se nakon što ga je novinar optužio za pokušaj podmićivanja

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

- Podnio sam ostavku na sve političke funkcije u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, na mjesto predsjednika Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora, obavijestio je javnost HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić kojeg je novinar Drago Hedl u četvrtak optužio za pokušaj podmićivanja kako ne bi objavio tekst o njegovim poslovnim problemima, o kojima je Jutarnji već pisao.

Franjo Lucić je o svome činu obavijestio i predsjednika stranke Andreja Plenkovića, javlja RTL.

- Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju, kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno, dokazati na mjerodavnom mjestu, poručio je Lucić.

Hedl je na portalu Telegram u četvrtak objavio kronologiju svojih pokušaja stupanja u kontakt s Lucićem, a objavio je i snimke razgovora s njim.

Navode da je Lucić u srijedu u telefonskom razgovoru, čiji dijelovi su obavljeni u tonskom zapisu, rekao kako mu je, odustane li od teksta koji priprema, spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:54