MEĐUNARODNI SKANDAL

HOĆE LI PRETUČENA BRITANKA SPLITU DATI NOVU ŠANSU? Turistička zajednica poslala pismo isprike: 'Dođite kod nas ljetovati, besplatno, Split je siguran'

 
 CROPIX / Facebook

Incident u kojem je britanska turistkinja napadnuta i brutalno pretučena u lažnom splitskom hotelu i dalje je vrlo živa tema u britanskim medijima. Britanski The Sun tako navodi kako je nesretnoj 26-godišnjakinji uz ispriku ponuđeno besplatno ljetovanje.

Laura Denmar završila je u bolnici prekrivena krvlju i masnicama, a njezinog je dečka vlasnik hotela prikucao uza zid.

No kako otkriva The Sun, Turistička zajednica grada Splita napadnutoj je djevojci ponudila ispriku i besplatno ljetovanje, nazivajući taj slučaj 'izoliranim incidentom'.

Čelnica TZ-a, Alijana Vukšić, kazala je kako su djevojci uputili ispriku u ime čitave Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita.

'Pozivamo je da se vrati i nudimo joj besplatno ljetovanje kako bi pokazali da se doista radi o izoliranom slučaju. Split je siguran grad i omiljena destinacija mnogih britanskih turista.'

Policija koja istražuje slučaj potvrdila je kako je do obračuna došlo nakon nesporazuma oko plaćanja smještaja.

Laura, inače buduća spisateljica, ispričala je britanskim medijima što joj se dogodilo i upozorila svoje zemljake da budu oprezni.

Rekla je da su preko interneta rezervirali smještaj za 60 funti po noćenju, no kad je stigao i njezin dečko, poslani su u drugi stan.

'Kad smo došli, vidjeli smo da se ne radi o legalnom smještaju. Tamo je bilo 30 kreveta i samo jedna kupaonica i nije bilo nikoga tko bi se brinuo o svemu.'

Laura kaže da su se sukobili s čistačicom koja im je rekla da trebaju odmah otići ili platiti još novca.

Ilegalni hotel je u međuvremenu zatvoren.

Split, 200818.
Nelegalni hostel na cetvrtom katu u Dubrovackoj ulici broj 57. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX

Nenad Nižić, predsjednik udruge malih i luksuznih hotela kaže kako ne postoji nikakva opasnost za britanske turiste.

'Čak i ako se ponekad dogodi koji incident, to nije nešto što bi predstavljalo pravu opasnost za turiste u Hrvatskoj. Mi smo samo dva sata leta udaljeni od Londona i sjajna smo destinacija za sve željne kulturnog turizma i prekrasnog krajolika.'

Opisujući napad, Laura je rekla da je jedan muškarac prikucao njezinog dečka Jeremyja uza zid, a neka žena je nju počela tući metalnom šipkom. Zbog toga je upućena u bolnicu na pregled, no ustanovljene su samo lakše ozljede.

The Sun na kraju članka ipak navodi kako je Hrvatska i dalje omiljena destinacija britanskih turista koji dolaze u velikom broju, te da se na otoku Visu snimao novi nastavak filma 'Mamma Mia'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:03