OSTAJE U PRITVORU JOŠ NAJMANJE 30 DANA

Horvatinčić mijenja priču: Sada tvrdi da nije poslao priopćenje s priznanjem krivnje za nesreću

Činjenica da je Horvatinčić svojim mobitelom slao priopćenje dovodi u pitanje korektnost postupanja šibenske policije
 Damjan Tadić / CROPIX

ŠIBENIK - Upravljački sustav broda je otkazao iz kojeg razloga u trenutku nesreće nisam njime mogao normalno upravljati i skrenuti sa smjera koji je vodio prema drugom plovilu... , napisao je u svom priopćenju medijima Tomo Horvatinčić u utorak u 16.20 sati nakon stravične nesreće u kojoj je gliserom ubio dvoje Talijana kod otočića Maslinovik blizu Primoštena.

Novi debakl

Poruku je Horvatinčić mailom poslao novinarima pomoću svojeg mobitela. Međutim, njegov odvjetnički tim, Branko Baica i Velimir Došen, u razgovoru s reporterima Jutarnjeg lista sada tvrde kako to nisu njegove riječi i kako se njihov klijent brani ašutnjom.

- Ne znam tko je to poslao, s njime o tome nisam razgovarao, možda netko iz Hoto grupe, rekao nam je odvjetnik Došen. No, iz Hoto grupe stiže potpuno suprotna tvrdnja.

Tone sve dublje

- Gospodin Horvatinčić je poslao poruku medijima. To su njegove riječi, odmah demantira odvjetnika, Martina Verst, glasnogovornica Hoto grupe.

I prema imenu pošiljatelja maila može se zaključiti da glasnogovornica govori istinu. “Tomo Horvatinčić” ime je pošiljatelja, a mail adresa je Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Horvatinčić je očito sam sebi otežao obranu time što je u svom priopćenju praktički priznao djelo i napisao kako je otkazivanje komandi uzrok nesreće, pa će odvjetnicima teško biti sada to pobijati.

Ova poruka dokaz je i da Horvatinčiću nije odmah bio oduzet mobitel, iako je to policija tvrdila...

Ostaje u pritvoru

Horvatinčiću je istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku, prema prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva odredio jednomjesečni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Zagrebačkog poduzetnika tereti se za dva kaznena djela: izazivanje pomorske nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe s neizravnom namjerom, te nepružanje pomoći ozlijeđenim osobama. Sudac je naložio obdukcijsku istragu tijela da se vidi jesu li talijanski turisti na mjestu poginuli ili je netko od njih bio živ.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista od subote

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:10