FAŠNIČKI PUST

Hrvati odlučili: Sanader je kriv za sve što je bilo loše

Izgleda da je ove godine u cijeloj Hrvatskoj bilo lako izabrati lik za pusta, kojeg se na kraju karnevalskih poklada spaljuje kao krivca za sve zlo što se dogodilo u prošloj godini. Ove godine je to, možda i očekivano, bio bivši premijer Ivo Sanader
 Mario Todorić/Cropix

Stanovnici Kaštel Staroga su odlučili da će ove godine njihov krnje poprimiti lik bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera kao bebe.

Sanader na gaćama ima izvješene sve afere koje se povezuju s njim ili njegovim ljudima od HŽ-a do HPB-a. U pelenu mu je zataknuta slovenska zastava, u jednoj ruci drži bočicu omotanu u hrvatsku zastavu – koja vjerojatno aludira da je iz Lijepe naše isisao sve što se dalo isisati, a drugom se rukom igra sa zvečkom koja nosi znak EU.

Na kraju pokladnih svečanosti Krnje će biti spaljen, čime će započeti Korizma.

U ovogodišnjoj svečanosti sudjelovalo je više od četrdeset maskiranih skupina.

Sanader je već spaljen u nedjelju u Imotskom. Nakon što je prodefilirao ulicama grada s velikim satom na ruci, krnju Ivu Sanadera, uz odobravanje oko 1500 okupljenih, svečano je zapalio - USKOK.

Na sličnu ideju došli su i Sinjani. Iako se službeno još ne zna tko će biti njihov Krnje, iz pouzdanih izvora bliskih organizatorima doznali smo da se radi o spoju lonca, hobotnice i nekada visokopozicioniranih političara koji su drmali ovom zemljom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:49