OMOGUĆAVA MASTERCARD

HRVATSKE AVANTURE STRANIH TURISTA Amerikanka Larissa: Htjela sam iskusiti nešto novo, nešto što ne mogu drugdje. I sada više ne želim otići

- S grupom Instagramera penjem se na zagrebačku tržnicu Dolac, gdje nam jedan od najboljih kuhara u Zagrebu, Matija Balent, pokazuje gdje da kupimo namirnice i kako da pripremimo fantastičan ručak. Ne može se zaroniti u kulturu dublje, nego posjetom placu neke zemlje, a vodič nam je više nego stručan. Kuhanje mu je u krvi jer unatrag nekoliko generacija svi u njegovoj obitelji bili su kuhari.
- S grupom Instagramera penjem se na zagrebačku tržnicu Dolac, gdje nam jedan od najboljih kuhara u Zagrebu, Matija Balent, pokazuje gdje da kupimo namirnice i kako da pripremimo fantastičan ručak. Ne može se zaroniti u kulturu dublje, nego posjetom placu neke zemlje, a vodič nam je više nego stručan. Kuhanje mu je u krvi jer unatrag nekoliko generacija svi u njegovoj obitelji bili su kuhari.

U jednom trenutku njegov otac bio je osobni kuhar Titu - priča Larissa Olenicoff ili Blond Gypsy bloggerica, Amerikanka iz Kalifornije. Hrvatski glavni grad osvojio ju je ekskluzivnim iskustvom. U jednom od najboljih zagrebačkih hotela, pokušala je zajedno sa ostalim influenserima pripremiti krpice sa zeljem, štrukle i sardine, kako bi iskusili autentičnu hrvatsku kuhinju.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

Vraćala se nakon posjete Zagrebu 2016. još nekoliko puta u Hrvatsku. Bila je znatiželjna kako izgleda zemlja s nevjerojatnom obalom, koja nije Zapadna Europa, ali ne može biti kvalificirana ni kao Istočna.

Jedrila je oko dalmatinskih otoka, bila na Elafitima oko Dubrovnika, skoknula do Stona i probala kamenice, obišla...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 13:27