OMOGUĆAVA MASTERCARD

HRVATSKE AVANTURE STRANIH TURISTA Amerikanka Larissa: Htjela sam iskusiti nešto novo, nešto što ne mogu drugdje. I sada više ne želim otići

- S grupom Instagramera penjem se na zagrebačku tržnicu Dolac, gdje nam jedan od najboljih kuhara u Zagrebu, Matija Balent, pokazuje gdje da kupimo namirnice i kako da pripremimo fantastičan ručak. Ne može se zaroniti u kulturu dublje, nego posjetom placu neke zemlje, a vodič nam je više nego stručan. Kuhanje mu je u krvi jer unatrag nekoliko generacija svi u njegovoj obitelji bili su kuhari.

U jednom trenutku njegov otac bio je osobni kuhar Titu - priča Larissa Olenicoff ili Blond Gypsy bloggerica, Amerikanka iz Kalifornije. Hrvatski glavni grad osvojio ju je ekskluzivnim iskustvom. U jednom od najboljih zagrebačkih hotela, pokušala je zajedno sa ostalim influenserima pripremiti krpice sa zeljem, štrukle i sardine, kako bi iskusili autentičnu hrvatsku kuhinju.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

Vraćala se nakon posjete Zagrebu 2016. još nekoliko puta u Hrvatsku. Bila je znatiželjna kako izgleda zemlja s nevjerojatnom obalom, koja nije Zapadna Europa, ali ne može biti kvalificirana ni kao Istočna.

Jedrila je oko dalmatinskih otoka, bila na Elafitima oko Dubrovnika, skoknula do Stona i probala kamenice, obišla Plitivice, Nacionalni park Krka, Biokovo, Mosor i Makarsku, ali još joj je jedna želja ostala neispunjena.

- Prvi puta probala sam rakiju na Hvaru kod obitelji kod koje smo odsjeli. Bilo ih je puno i svaki dan bi skupa večerali vani na terasi. Jedan dan su nas pozvali na klopu i kad se izvadila rakija, ponudili su nam je kao nacionalno piće koje se ne propušta. Upozorili su nas da je jaka, ali mi smo mislili da smo pametniji i popili smo dvije ili tri velike čaše.

Trebam li reći da se ničega nakon toga ne sjećam? Ali tada je ujedno počela moja ljubavna afera s ovim opasnim pićem. Moj je san da jednoga dana odem u veliku destileriju, poput Aure u Istri. Želim brati divlje jabuke i šumsko voće i iskusiti kako je to kad sam napraviš svoju rakiju - priča.

Zaronila je i u agroturizam oko Dubrovnika i kod obitelji Dubelj gledala kako se radi domaće maslinovo ulje.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

Domaće vino, rižoto mame Dublje, salata iz vrta, pršut i sir i veliko finale u obliku deserta rozate bio je pravi primjer hrvatskog gostoprimstva. Kad sve to sparite sa čistim i prekrasnim Jadranskim morem i prirodom - tko se ne bi zaljubio - priča Larissa. No prije odlaska, priuštila si je još jedno nezaboravno iskustvo - spa turizam. Otišla je u Shine Spa na Sea Salt Glow tretman koji uključuje peeling morskom soli.

Htjela sam probati nešto tako na mjestu koje ima povijest proizvodnje soli i nisam zažalila - koža mi je bila kao bebina guza! Probala sam i tretman lica i masažu i nisam mogla vjerovati kako mi je nakon samo sat i pol koža bila potpuno osvježena.

Dubrovnik se pokazao kao fantastična destinacija i za ljepotu - ispričala je blogerica i fotografkinja koja je bila toliko fascinirana Balkanom, da ga je proputovala uzduž i poprijeko, dobrano se zaljubila i svoje godine provedene ovdje opisala kao najbolje i najgore.

EPILOG

Larissa se nakon Dubrovnika zaputila u Prištinu, te je na Kosovu provela pune dvije godine. svoja je luda iskustva dovoljna za dva života opisivala na blogu www.blonde-gypsy.com. Nedavno se vratila u Kaliforniju i planira voditi balkanske ture ove jeseni i dalje pisati o neotkrivenim destinacijama i fotografirati diljem svijeta.

Mastercard i Jutarnji vjeruju da je budućnost turizma iskustveni turizam s fokusom na originalan, autentičan, personaliziran doživljaj koji postaje neprocjenjiv. Na platformi priceless.com Mastercard nudi luksuzna, avanturistička, neuobičajena iskustva, pogled iza scene i privatne doživljaje koje kreiraju stakeholderi u turizmu, a u serijalu Neprocjenjiva Hrvatska na jutarnji.hr testiramo luksuzna, gurmanska, hedonistička, adrenalinska iskustva.

A MOŽETE IH I VI ISPROBATI!


Projekt Neprocjenjiva Hrvatska napravljen je u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Mastercarda, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:17