OMOGUĆAVA MASTERCARD

HRVATSKE AVANTURE STRANIH TURISTA Jelena: Ovdje sam prvi put ronila, uživala u cvrčanju cvrčaka i nikada neću zaboraviti jutarnja trčanja uz more

Otvaram oči i budim se usred ničega, u šatoru sam, čujem kako vani cvrče cvrčci i njušim slatki miris borova. Mičem šatorsko krilo i vidim nešto od čega mi zastaje dah - modro nebo i zelenilo iznad sebe, dok se u blizini čuje šum valova. Izlazim van i šećem par koraka do mora - skrivena uvala nevjerojatne je tirkizne boje, mirno je, čuje se samo šuštanje lišća i pokoji galeb.

Sklapam oči i duboko udahnem - mogla bih ovdje ostati zauvijek - opisuje Jelena trenutak kad se nepovratno zaljubila u Hvar gdje je bila na Escape Festivalu prije dvije godine.

I dok je skrivena uvala i tajna lokacija festivala gdje je radila jogu, trčala i slušala odličnu muziku na koncertima bilo totalno opuštajuće iskustvo, nije stala samo na tome.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

- U Vrboskoj po prvi puta u životu navlačim na sebe bocu za ronjenje. Totalna mi je frka, jer je oprema teška i ja nikako ne mogu naći ravnotežu. Ali onda krećemo i problemi nestaju! Odmah nalijećem na ribice i šareni podvodni svijet. Ja roniiiim!

- Ono što me uvijek dovodi u Hrvatsku jesu predivni ljudi. To je ono što mi se najviše i sviđa u Hrvatskoj - divni ljudi i jaka prijateljstva, koja traju i dalje. Koja prelaze sve granice i razlike koje su nam neke povijesne situacije pokušavale nametnuti - kaže Jelena koja se upravo vratila iz Zagreba.

NEPROCJENJIVA HRVATSKA: Stvarna iskustva u pozadini razglednica. Pogledajte cijeli web serijal

- Došla sam u posjet društvu koje sam upoznala na putovanju u Nepal. Upoznali smo se u avionu nas troje iz Srbije i četvero Hrvata. Odmah smo si kliknuli, proveli 15 dana zajedno i dogodilo se divno prijateljstvo. Kako smo se rastali, tako smo čekali kad ćemo se ponovo vidjeti. Stalno se dopisujemo i eto nedavno smo nas tri iz Beograda otišli kod Vedrane, Tihane, Šime i Eve u Zagreb.

U tri dana smjestili smo obilazak kafića u Zagrebu i trekking u kanjon Kamačnik kraj Vrbovskog. Priroda je nevjerojatno zelena, veći dio staze ide uz sam potok, a na dijelovima su drveni mostići gdje možete uživati u nevjerojatnom pogledu na prirodu. Odlična staza i odlično iskustvo, ali premalo vremena. Uvijek premalo vremena u Hrvatskoj.

EPILOG

Nakon zadnje posjete Hrvatskoj Jelena se vratila u Beograd. Iako je profesorica njemačkoj, radi u jednoj međunarodnoj kompaniji. Uz posao je i izvrsna kuharica, pa ima projekt “Kuvaj s Jecu” gdje kuha zajedno s prijateljima i objavljuje recepte i cijeli event na blogu i Instagramu.

Obožava jezike i sa svakog putovanja se vrati sa nekim novim znanjima, pa tako osim njemačkog, talijanskog i engleskog koje govori, zna ponešto portugalskog i španjolskog, te fraze na nepalskom i islandskom, kao i hrvatske...

- Isuse! Kaj! Nemreeeem! - ono je što joj se urezalo u pamćenje. Planira se vratiti u Hrvatsku uskoro na produženi ljetni vikend.

Mastercard i Jutarnji vjeruju da je budućnost turizma iskustveni turizam s fokusom na originalan, autentičan, personaliziran doživljaj koji postaje neprocjenjiv. Na platformi priceless.com Mastercard nudi luksuzna, avanturistička, neuobičajena iskustva, pogled iza scene i privatne doživljaje koje kreiraju stakeholderi u turizmu, a u serijalu Neprocjenjiva Hrvatska na jutarnji.hr testiramo luksuzna, gurmanska, hedonistička, adrenalinska iskustva.

A MOŽETE IH I VI ISPROBATI!


Projekt Neprocjenjiva Hrvatska napravljen je u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i Mastercarda, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:12