ČEHOK UZ VOJKOVIĆA

HSLS: Ni kada je bilo najteže nitko nije suspendiran

Predloži li Vlada Vojkovićevu smjenu, nema sumnje da će to podržati NO Croatia osiguranja. Najvažnije je otvoriti raspravu o Vojkoviću jer se ta priča konačno mora zatvoriti, tvrde u HSLS-u
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Gospodarske smjernice glavna su tema o kojoj će preksutra raspravljati Središnje vijeće HSLS-a. No, pri dnu dnevnog reda trebala bi se naći i točka - suspenzija Hrvoja Vojkovića s mjesta potpredsjednika HSLS-a.

Prema statutu stranke naime, sve odluke o smjeni s političkih funkcija u stranci donosi Središnje vijeće na prijedlog predsjednika stranke. A Darinko Kosor će, uvjeravaju nas neki članovi Predsjedništva, upravo to i predložiti Središnjem vijeću.

Potrebna rasprava

Jedan član stranačkog vodstva rekao nam je da ne zna što će se dogoditi jer je i prije tjedan dana Kosor najavljivao Vojkovićevu smjenu s mjesta predsjednika CO-a, ali je od toga odustao u zadnji trenutak. Osim toga, Središnje vijeće ima više od 60 članova i nitko ne želi predviđati hoće li odluka o suspenziji, ako bude predložena, i proći.

- Mislim da je najvažnije da otvorimo raspravu o Vojkoviću kakvu god odluku na kraju donijeli jer tu priču konačno trebamo zatvoriti - rekao nam je jedan član vodstva stranke. Saborski zastupnik i član Središnjeg vijeća Ivan Čehok kaže kako se ne slaže s Vojkovićevom suspenzijom.

- Ne sjećam se da je u 20 godina HSLS-a bilo tko suspendiran s mjesta potpredsjednika stranke. Pa čak ni onda kada smo se raspadali to nismo radili - ističe Čehok. Smatra kako za suspenziju s mjesta potpredsjednika trebaju postojati jako dobri razlozi.

Foteljom Hrvoja Vojkovića u CO-u se pak Središnje vijeće nema namjeru baviti.

Prijedlog u četvrtak

- O tome neka odlučuje Vlada - rekao je te podsjetio da Vlada Vojkovićevo razrješenje može samo predložiti, ali da formalnu odluku donosi Nadzorni odbor CO-a.

A kada će Vlada to i predložiti, još nije poznato iako se neslužbeno može čuti da bi prijedlog za razrješenje mogao biti donesen već u četvrtak.

Predloži li Vojkovićevo razrješenje, nema sumnje da će to podržati i NO jer je na njegovu čelu ministar financija Ivan Šuker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:03