RJEČITI BROŠEVI

Kosor s metlom na reveru: Državna tijela moraju raditi neovisno

 Goran Mehkek / CROPIX

SISAK - Iako smo u teškoj gospodarskoj krizi, važno je ne zaboraviti na kulturu i znanost. Zato ovaj događaj u Novskoj, otvaranje nove knjižnice i glazbene škole predstavlja važan iskorak, rekla je u petak u Novskoj premijerka Jadranka Kosor otvarajući objekte nove knjižnice i glazbene škole u Novskoj, vrijedne 15 milijuna kuna.

Predsjednica Vlade, govoreći o aktualnom stanju u državi, istaknula je kako su mjere potpore gospodarstvu najvažnija odluka Vlade RH otkad joj je ona na čelu, te je pozvala sve gospodarstvenike i sve banke da se dobro pripreme kako bi se 15. veljače već mogla održati i prva aukcija, te vrlo brzo odobriti prvi krediti i sredstva potpore gospodarstvenicima što će omogućiti njima i cijeloj Hrvatskoj da do kraja godine možemo reći da je kriza na kraju.

Predsjedncia Vlade od gradonačelnika Novske Antuna Vidakovića na poklon je dobila dio narodne nošnje i novljanskog kraja, rukom izvezenu pregaču.

Premijerka ju je stavila na sebe i upitala okupljene građane Novske može li takva s pregačom na sjednicu Vlade. O toj pregači i novom brošu u obliku metle kojeg je premijerka nedavno prvi put pokazala javnosti, premijerka je govorila i odgovarajući na pitanja novinara.

Rekla je kako je broš u obliku metle dobila od dobrih prijatelja, te da svaki broš ima svoju simboliku, tako i ovaj u obliku metle.

– Još ću ga koji put nositi, rekla je premijerka Kosor.

Na pitanje novinara je li ulazak USKOK-a u Croatia osiguranje prvi korak prema smjeni Hrvoja Vojkovića, i je li točno da je na sastanku s HSLS-om dogovoreno da Vojković ode po špranci odlaska Damira Polančeca.

– Kakva bi to špranca bila, upitala je novinare Kosor. Da podnese ostavku i sam ode, glasio je odgovor.

– Što se tiče razgovora s HSLS-om, o tome smo vas već izvijestili, a što se tiče istraga u Croatia osiguranju, vi znate moje stajalište – svako državno tijelo kada se radi o otkrivanju bilo kakvog nezakonitog djelovanja, mora neovisno raditi svoj posao.

I to je sve, rekla je premijerka Jadranka Kosor u petak u Novskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:28