POLITIČKI PING PONG

HSLS u svađi zbog smjene Hrvoja Vojkovića

Iz vrha HDZ-a kažu da šef HSLS-a želi smijeniti Vojkovića. On pak tvrdi da je Vojković već trebao otići, ali se to odgodilo zbog Sanaderova puča
Koprivnica, 220110.Darinko Kosor predsjednik HSLS-a u radnom posjetu Koprivnici sastao se s gradonacelnikom Zvonimirom Mrsicem u prostorijama gradske vijecnice. Na sastanku razgovarali su o aktualnim temama, afera Podravka, vojarna, autocesta.Na slici: Darinko Kosor u sredistu Koprivnice.Foto: Nikola Wolf / Cropix
 Nikola Wolf / CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković već je trebao biti smijenjen s funkcije predsjednika Uprave Croatia osiguranja. I to na zahtjev premijerke Jadranke Kosor, ali onda se dogodio Sanaderov puč, pa je to palo u drugi plan - izjavio je danas predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Predsjednik Uprave CO-a Vojković nije to želio komentirati.

- Nemam komentara - kazao je Vojković.

Dvoje saborskih zastupnika HSLS-a Đurđa Adlešič i Ivan Čahok smatraju da je sukob Kosor - Vojković osobne prirode. Kažu da su njih dvojica nekada bili najbolji prijatelji te da su i kumski povezani. Predsjednica stranke Đurđa Adlešič nije se željela konkretno izjasniti što misli o Vojkovićevoj mogućoj smjeni.

Vidjeti ću ovaj tjedan na Predsjedništvu stranke o čemu se radi. Oni su stogodišnji prijatelji i kumovi te stvarno ne znam što se događa. No, nitko nije nezamjenjiv ni pretplatnik na neku fotelju - kazala je Adlešič. Ivan Čehok, pak, smatra da nije u redu da stranka odlučuje o smjeni nekoga tko vodi državnu tvrtku.

- Ako se pokaže da je nešto sporno u Vojkovićevom poslovanju, onda je to razlog za smjenu, ali koliko vidim njegovi su rezultati dobri i ne vidim razloga zašto bi ga smjenjivali. Zato što je u sukobu s predsjednikom stranke? Mislim da to nije pravi razlog za smjenu u državnoj firmi i mislim da odluku o tome ne bi trebala donositi stranka - rekao je Čehok.

Predsjednik HSLS-a Kosor danas je rekao da ne može predvidjeti što će se sada točno dogoditi s Vojkovićem jer će predsjedništvo HSLS-a o tome razgovarati sutra na predsjedništvu stranke.

Smjena Hrvoja Vojkovića mogla bi dovesti do velikih podjela unutar HSLS-a te se čak danas mogla čuti spekulacija da bi Vojković mogao biti izbačen iz stranke.

- Nisam to čuo, nije to istina - rekao je Kosor.

S Vojkovićem se, kaže, telefonski nije čuo preko vikenda.

- Mislim da je otišao u Tuzlu na dodijelu nagrade najmenadžera u regiji. On je najbolji od Tuzle pa sve do Indije - izjavio je u šali Kosor.

Darinko Kosor ovih dana izjavio je da je smjenu Vojkovića zatražila premijerka Jadranka Kosor i da joj je on zaprijetio preko Damira Mihanovića, HDZ-ova člana Uprave CO-a, rekavši: “Reći ću sve što znam ako me se bude diralo”. Premijerka je izjavila da to nije točno i da joj Vojković nikad nije prijetio. Darinko Kosor, međutim, i dalje tvrdi da je istina to što on govori.

- Istina je da je Vojković prijetio. Nakon toga je premijerka odlučila da ga se makne, ali se vratio Sanader i smjena Vojkovića je odgođena. No, po logici stvari već je Vojković trebao biti smijenjen - ponovio je Kosor koji se očito ne protivi toj smjeni, ali danas to nije želio izjaviti.

- Što mislim o tome reći ću prvo na Predsjedništvu stranke, a tamo ćemo odlučiti što dalje - kazao je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 23:53