POZICIJA, A NE STRANKA

Vojković: Kosor želi kontrolu nad CO, napuštam HSLS!

 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB – Potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković uputio je medijima priopćenje kojim želi javnost izvijestiti o svim bitnim činjenicama vezanim za napise u medijima o poslovanju Croatia osiguranja, njegova političkog angažmana i njega osobno. Također u priopćenju navodi kako više ne želi sudjelovati u političkom projektu Darinka Kosora.

Vojković navodi kako je iz svega nedvojbeno da je „glavni operativac medijsko-političke operacije prepoznat kolega Darinko Kosor, nedavno izabrani predsjednik HSLS-a“. Dalje u tekstu on navodi tri motiva Kosorova privatnoga rata: osobnu netrpeljivost, nastojanje da na čelo CO-a postavi osobu preko koje će kontrolirati tvrtku te strah od političke konkurencije u stranci.

Ističe da se za predsjednika HSLS-a, iako su mnogi kolege to od njega tražili, nije kandidirao jer je bio uvjeren da niti jedan od kandidata ne predstavlja opasnost za stranku.

„Autokratski postupci kolege Kosora koji u svom osobnom razračunavanju instrumentalizira tijela političke stranke te manipulira pojedincima i medijima dovodeći tako u pitanje elementarne postulate unutarstranačke demokracije, uz neizbježno podsjećanje na neka bivša vremena, pokazuju da je moja procjena, nažalost, bila kriva“, stoji u Vojkovićevu priopćenju.

Šef Uprave CO-a smatra kako je Darinko Kosor od dolaska na čelo stranke posvećen samo jednom cilju: destabilizaciji vladajuće koalicije i rušenju ugleda stranke.

Vojković dalje piše kako je Croatia osiguranje u njegovu mandatu povećala dobit i proteklu kriznu godinu, prema preliminarnim podacima, završila s ostvarenom dobiti većom od planirane.

U priopćenju je također ponovio kako nije prijetio premijerki Kosor te istaknuo da Croatia Osiguranje nikada nije, neposredno ili posredno, financiralo bilo čiju političku kampanju, pa tako ni predsjedničku kampanju Jadranke Kosor.

Na kraju priopćenja potpredsjednik HSLS-a navodi kako istupa iz stranke.

„Kako bih otklonio daljnju štetu koja nastaje kako za Croatia osiguranje, druge osobe, unutarnji politički život HSLS-a tako i za mene osobno, izjavljujem da više ne želim sudjelovati u političkom projektu Darinka Kosora. To je projekt koji ima razorno djelovanje na unutarnju stvarnost HSLS-a kao i na njegovu vjerodostojnost na političkoj sceni“, stoji u tekstu.

Vojković je uvjeren sam da će njegova odluka stvoriti pretpostavke da se nastavak poslovanja Croatia osiguranja ubuduće promatra isključivo kroz prizmu struke i vrednuje na temelju ekonomskih kriterija uspješnosti poslovanja.

Također je naveo da je pokrenuo postupke pred nadležnim tijelima kako bi spriječio daljnje „nemoralno i protupravno postupanje kolege Darinka Kosora u privatnom ratu kojeg vodi protiv njega“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:16