SVI SU ZADOVOLJNI

Humanitarna akcija ‘Građevinari za Klaićevu‘ polučila velik uspjeh, prikupljeno 230.000 eura

Ako smo samo jednom djetetu omogućili kvalitetniji i ljepši boravak u bolnici, puno smo napravili, rečeno je

Branko Bačić

 Vedran Tomac

U srijedu, 8. veljače, u velikoj kristalnoj dvorani hotela Westin održala se svečana večera u sklopu humanitarnog projekta "Građevinari za Klaićevu", u organizaciji Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo. Humanitarnoj akciji odazvalo se više od 70 građevinskih tvrtki, što je još jedan dokaz da su građevinska struka i građevinska industrija još jednom pokazale i dokazale društvenu odgovornost i socijalnu osjetljivost, posebno kad se radi o najmlađim članovima našeg društva.

Na spomenutoj humanitarnoj akciji na kraju je prikupljeno 230.000 eura.

Na večeri su bili prisutni i potpredsjednik vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Branko Bačić, koji je u svom obraćanju gostima, između ostaloga, naveo: ‘‘Hrvatska se može graditi na puno načina, pameću, srcem, znanjem, ali način na koji vi gradite Hrvatsku u ovom trenutku vrijedan je divljenja. Vaš doprinos u građenju Hrvatske je neizmjeran i stoga, kao resorni ministar, želio bih vam na tome čestitati‘‘.

image

Jelena Glišić i Mirko Fodor

Vedran Tomac

Inženjeri su uvijek s posebnim pijetetom analizirali oštećenja bolnica, a posebice Klaićeve bolnice, što se konkretno očitovalo kad se velika većina odrekla naknade za rad u korist Klinike za dječje bolesti Zagreb. Upravo na tome zahvalio je i zamjenik gradonačelnika grada Zagreba, Luka Korlaet, koji je rekao: ‘‘Grad Zagreb prvenstveno skrbi o zgradama iz gradskog portfelja i u tom smislu jako me veseli ova večerašnja inicijativa koja adresira jednu od temeljnih ustanova, Klaićevu bolnicu. Svima vam od srca hvala u ime gradske uprave na ovoj velikoj i lijepoj humanoj gesti‘‘.

image

Luka Korlaet

Vedran Tomac

Potresi u 2020. godini potaknuli su brojne aktivnosti građevinske struke, a ona je spremno odgovorila i preuzela odgovornost. Različita inženjerska znanja stavljena su na raspolaganje građanima što je bila i motivacija za osnivanje udruge Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo - Interventna služba (HCPI-IS).

Prof. dr. sc. Josip Atalić, predsjednik HCPI-IS, istaknuo je: "Građevinari moraju imati malo pozitivnog ludila jer sjetimo se kako smo u vrijeme pandemije obilazili ljude kako bi im pomogli s informacijama o njihovim građevinama. Ja bih volio da nas građevinare ne prepoznaju po nekoj brizi za osobno, već opće dobro. Ja se nadam da je to prepoznato‘‘.

image

Josip Antalić

Vedran Tomac
image

Ivan Malenica

Vedran Tomac

Cijela ova akcija ne bi bila moguća bez entuzijazma pojedinaca, u ovom slučaju glavnog inicijatora i organizacijskog koordinatora ove humanitarne akcije, Ante Borovine, koji je u obraćanju istaknuo: "Smatram da nitko s večere ne odlazi ništa siromašniji, već naprotiv, nešto bogatiji. Ako smo samo jednom djetetu omogućili kvalitetniji i ljepši boravak u bolnici, puno smo napravili. Uz pravu viziju, čvrstu volju i dobre ljude, zaista sve je moguće‘‘.

image

Ante Borovina

Ranko Suvar/CROPIX

Na kraju formalnog dijela večere, prof. dr. Goran Roić, ravnatelj bolnice za dječje bolesti u Klaićevoj, rekao je: ‘‘Ovu akciju upotrijebit ćemo konkretno za obnovu objedinjenog hitnog prijema klinike za dječje bolesti Zagreb. Puno nam znači ova donacija, a najviše nam znači što ste se sjetili nas i što nam dajete podršku‘‘.

Na večeri su sudjelovali i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, državna tajnica Marija Bubaš, rektor sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, a sve je popraćeno poznatim notama Tomislava Bralića i klape Intrade.

image

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Vedran Tomac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:41