ŽIVI ZID

I BUNJAC ŽESTOKO NAPAO SINČIĆE 'Pitanje je dana kada će vješta manipulatorica Vladimira Palfi aktivirati saborski mandat'

 
 CROPIX

Saborski zastupnik Branimir Bunjac gostujući na N1 ojbasnio je što se događa u Živom zidu i kakvi su daljnji planovi.

- Osnivanje nove stranke je jedna od opcija, provest ćemo to u suradnji sa članovima Živog zida, ako ne bude moguće rješenje u samo stranci, osnovat ćemo novu stranku, ispričao je Bunjac daljnje planove.

- Nema jedinstvenog stava u ograncima, ali jasno je da je 90 posto članstva uz mene i Pernara. Želimo novi unutarstranački izbori, jedan čovjek = jedan glas, rekao je Bunjac, a zatim počeo govoriti o Vladimiri Palfi.

Otkrio je kako Živi zid nije osnovao niti jednu županijsku organizaciju stranke.

- Sinčić ne odlučuje ni o čemu, nego njegova uspruga, koja je vješta manipulatorica. Ona je govorila da je majka i kućanica, ali zašto je jedna kućanica u Glavnom odboru... Prema statutu, koji su Sinčići osobno smislili, Skupštinu trebaju činiti članovi glavnog odbora i 21 član drugih organizacija. Palfi je putem glavnog tajnika blokirala osnivanje županijskih organizacija Živog zida, ispričao je.

Otkrio je da im je Lukanić neophodan da održe Skupštinu Živog zida te istaknuo da su Sinčići donosili glavne odluke bez da su Pernara i njega obavještavali o tome.

Odgovorio je i na pitanje zašto on i Pernar tek sada reagiraju.

- Uporno je bila promovirana teza da je ključno voditi borbu protiv sustava i korporativne okupacije Hrvatske, da to mora biti u prvom planu, ali kada imate situaciju da nakon 2 godine niti jedna županijska organizacija nije osnovana, možete sumnjati da se radi o opstrukciji. Kulminacija je izborna lista za EU parlament, kada je Palfi tražila da Pernar i ja ne budemo na listi, rekao je.

- Pernar i ja zahtjevamo da se u roku od 24 sata sazove glavni odbor stranke i promijeni statut, da se uvede glasanje jedan čovjek jedan glas. Sigurno se radi o 4-5 tisuća članova, možda ih je i 10 tisuća, da se sazove kongres i da se izabere šef stranke i glavni odbor. Njoj je jedino bitno da rapolaže sa 150.000 kuna, koji svaki mesec stižu na račun Živog zida. Dolazi i glavarina gospodina Škibole, koji je napustio saborski klub Živog zida te prešao u saborski klub “Promijenimo Hrvatsku”, rekao je Bunjac.

Što se tiče ulaska Vladimire Palfi u Sabor, tvrdi da je to pitanje dana.

- Gospođa Palfi je prije 10 dana napisala aktivaciju mandata, sve što je potrebno je odnijeti taj papir do drugih vrata i stvar je riješena, otkrio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:18