OPTUŽENI ROCKERI

I MLADEŽ HDZ-a USTALA PROTIV KULTNE GRUPE: 'Zabranite Let3, vrijeđa Crkvu i državu! Ismijavaju branitelje... i druge'

 Tea Cimaš/CROPIX

Najavljeni koncert grupe Let 3 u Sisku, 3. lipnja navečer, organiziran u povodu Dana grada Siska, osim gradske vijećnice Kristine Grubec iz Hrvatske konzervativne stranke uznemirio je gradsku i županijsku mladež HDZ-a. Oni u svom priopćenju ističu da je vrlo često glazbena grupa Let 3 svojim nastupima znala „pokazivati oblike vulgarizma i nemorala“.

Također, smatraju mladi HDZ-ovci, Let 3 se „ističu scenskim nastupima i performansama kojim otvoreno ili indirektno ismijavaju institucije Republike Hrvatske, Crkvu, hrvatske branitelje i druge. Sami nazivi njihovih pjesama i albuma, kao i svako pojavljivanje u medijima upućuju na to da se radi o glazbenoj grupi kojoj više priliče nastupi na festivalima alternativne glazbe nego na središnjoj proslavi Dana Grada Siska.”

Mladi HDZ-ovci Siska i Županije traže: s obzirom da je riječ o novcima iz gradskog proračuna, tražimo da se građanima Siska omogući sudjelovanje u donošenju odluke o glavnom izvođaču na proslavi Dana Grada, a ne da im se nameće izbor glazbene grupe čiji sadržaj nije primjeren za širu publiku. Mladež HDZ-a zaključuje “da je nastup takvih izvođača na Dan Grada Siska neprimjeren te će bespotrebno izazvati podijeljene reakcije među građanima.”

Kao što smo već pisali, gradska vijećnica Kristina Grubec na aktualnom je satu Gradskog vijeća javno upitala: “Zanima me samo po kojim kriterijima su odabrani. Pretpostavljam zbog nekog od svojih outfita, zanimljivih opanaka i etno elemenata jednog od susjednih nam naroda ili po čepovima u stražnjicama i brnjicama na spolovilima, ili po redizajniranim JNA odorama. Pretpostavljam jedno od toga“, zaključila je sisačka gradska vijećnica.

Odgovarajući na pitanje resorni gradski pročelnik Goran Grgurač je rekao je da Siščane čeka jedan pravi spektakl. Imamo ogromnu produkciju na europskom nivou. Imamo vrhunski bend, odličnu predgrupu, Roling Humes. “Što se tiče Leta 3, mogu garantirati da će dečki nositi brnjice i da nitko neće biti ugrižen!”, zaključio je Grgurač. Grupi Let 3 i njihovu koncertu u Sisku bolje reklame od ovog prepucavanja, osporavanja i pokušaja zabrane, zapravo ne treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:35