NOVA OBJAVA

I ON VOLI LUKSUZNA VOZILA TE 'ZA DOM SPREMNI', MRZI 'SRBADIJU', ALI OBOŽAVA TURBO FOLK Otkrivamo tko je tip koji je jedini javno podržao Đakića mlađeg

 
Ivan Slade i Ivan Đakić
 Facebook

O određivanju mjera opreza za 22-godišnjeg Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića (HDZ), jučer su po sjeveru Hrvatske odlučivale državne pravosudne institucije. Mladi je Ivan, podsjetimo, prije nekoliko dana prenoćio u pritvoru zbog morbidne objave na Facebooku.

Na pravoslavni Božić postavio je monokromnu fotografiju čovjeka s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Napisao je “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”. Poslije je, kako li hrabrog poteza, objavu izbrisao, a iz HDZ-a se, kakve li slučajnosti, prije nego što su ga i pomislili izbaciti - sam iščlanio. Stranka i Vlada osudili su govor mržnje.

“Pozdrav, brate”

No, izgleda da ovo peckanje po prstima sina dugogodišnjeg političara nije uspjelo potaknuti na razmišljanje. Objavio je Đakić i fotografiju svojih skupocjenih limenih ljubimaca kakve vozaju svi pošteni mladi ljudi u Hrvatskoj, a u komentarima mu se javio izvjesni Ivan Slade iz Splita.

“Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pozz od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j...”, natipkao je taj lucidni mladić i dodao veseli, namigujući smajlić. Malom Đakiću svidjela se podrška istomišljenika s juga pa je zahvalio s “Pozdrav, brate, živio!”

Iako je rođen u vrijeme kad je rat već bio završen, većina objava Ivana Slade (22) odnosi se na Domovinski rat i Oluju. Tako je 2014. ponosno objavio fotografiju s tadašnjim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom

A onda su se valjda mediji opet upetljali zbog čega su ti komentari, kao i ranija objava zbog koje ga je policija posjetila, nestali s društvenih mreža.No, profil splitskog “hejtera”, Đakićeva velikog obožavatelja, nije. Doznali smo o kome se radi. Ivan Slade (22), iako bi to očito žarko htio biti, uopće nije član HDZ-a.

Možda je pomislio da jest jer se našao šesti na kandidacijskoj listi te stranke za kotarske izbore održane prošle godine. Nije ušao u Vijeće, ali svejedno smo iz HDZ-a Mertojak dobili očitovanje u kojem se ograđuju od simpatizera.

“Spomenuti gospodin Ivan Slade nije član HDZ-a. Istina jest da se nalazio na listi HDZ-a na nedavnim izborima za Vijeće Gradskog kotara Mertojak, ali kao neovisni kandidat na stranačkoj listi što je uobičajena praksa kod sastavljanja izbornih lista u splitskom HDZ-u. HDZ Mertojak se ograđuje od njegove izjave koja ni u čemu ne predstavlja stav naše stranke ni našeg temeljnog ogranka”, poručuju iz kotara.

Turbofolk

Iako smo Đakićeva obožavatelja kontaktirali i brojnim pozivima i SMS-ovima i preko društvenih mreža, nije smogao hrabrosti da zastupa svoje stavove i u medijima. Zapravo, niti da nam digne slušalicu. No, ono što jesmo saznali jest da mladi Slade ima mnogo zajedničkog s mladim Đakićem.

Iako se rodio u miru, većina njegovih objava na društvenim mrežama vezana je za Domovinski rat i Oluju. Pritom su neizostavne parole “Za dom spremni” pisane velikim tiskanim slovima, tu je i fotografija s Tomislavom Karamarkom, a u među objavama počašćeni smo i videima gdje iz sveg glasa pjeva najnovije turbofolk hitove. A mrzi, kako je rekao, “Srbadiju”. Bilo kako bilo, našli smo na Instagramu i snimke gdje pjeva “Oj, Ivica i Stipane, pojest će vas crne vrane”, a kako se može zaključiti, jednako kao i Đakić junior, Slade također posjeduje luksuzna vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:31