A ZA SAVJETNIKE IMA

I seljaci se digli protiv Merzel: Isplatite potpore ili prosvjed!

 Miroslav Kiš/CROPIX

SISAK - Predsjedništvo Hrvatskog seljačkog saveza Sisačko-moslavačke županije uputilo je županici Marini Lovrić Merzel prosvjedno pismo zbog neisplate potpora poljoprivrednicima županije u ovoj godini.

- Od strane Sisačko-moslavačke županije i županice Marine Lovrić Merzel za potpore u poljoprivredi u 2009. nije isplaćena niti jedna kuna. Na upite o isplati potpora u poljoprivredi dobili smo odgovor kako županija nema novaca za isplatu, no prateći medije može se vidjeti da to baš i nije tako jer novaca ima za savjetnike županice i donaciju lovačkoj udruzi koju vodi njen koalicijski partner Željko Kardaš iz HSP-a, kaže Mijo Latin, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza.

Kaže kako je Sisačko-moslavačka županija u tisku objavila nekoliko natječaja za subvencioniranje u poljoprivredi: potpora za zadruge i udruge, potpora za sustav krava-tele, potpora za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta, potpora za žensku ždrebad, potpora za uljanu repicu, korisnici potpora predali su dokumentaciju, natječaji su završili, izvršena su bodovanja, te utvrđene visine potpora. No, novac nikada nije isplaćen iako je osiguran u proračunu.

- Od županije Sisačko-moslavačke, tj. županice Marine Lovrić Merzel, tražimo da u što kraćem roku isplati potpore seljacima prema objavljenim natječajima jer ćemo u protivnom biti prisiljeni svoja prava ostvariti organiziranjem mirnog prosvjeda ispred zgrade županije Sisačko-moslavačke županije, kaže Mijo Latin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 06:48