POŠAST PREBRZE VOŽNJE

IAKO JE POLICIJA AKCIJU NAJAVILA, REZULTAT 24-SATNOG NADZORA BRZINE JE ŠOKANTAN Kontrolirali 5000 vozila, a gotovo 2500 ih je išlo brže od propisanog!

 Niksa Stipanicev / CROPIX

S obzirom da je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, policija je od 6 sati ujutro 18. travnja provela 24-satni nadzor brzine i među 5000 kontroliranih vozila zabilježila 2.451 prekršaj prekoračenja brzine.

Od ukupnog broja prekršaja, 974 zabilježeno je fiksnim kamerama za brzinu, a 1.477 zaustavljanjem vozila. Veliku većinu lokacija birali su sami građani prijavljujući ih Policijskim upravama na svojem području, izvijestio je MUP.

Dvije rekordno velike brzine u naseljenom mjestu, zabilježene su na području policijskih uprava koprivničko-križevačke – 131 km/h i brodsko-posavske – 134 km/h. Što se tiče broja lokacija na kojima je mjerena brzina, najviše ih je bilo na području Policijske uprave zagrebačke (134) i osječko-baranjske (103).

Akcija je bila najavljena na nacionalnoj razini te u lokalnim medijima, a TV i radio ekipama omogućeno je sudjelovanje i praćenje nadzora brzine u vrijeme njegovog provođenja. „Policija će i dalje provoditi ove akcije, o čemu će mediji i javnost biti unaprijed obaviješteni jer policija osim represivno, na sve vozače želi djelovati i preventivno”, ističu u MUP-u.

Dodaju da je suradnja s medijima, odnosno objavljivanje i praćenje tijeka akcije, ključna za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa te smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:54