RAČUNICA OFFSIDEA

Igrači mogli zaraditi i do 140.000 kuna

 Marko Miscevic/CROPIX

Koliko su nogometaši koji su pristali na namještanje rezultata zapravo zarađivali po jednoj utakmici? Moguće je i više od 140 tisuća kuna.

Naime, ako je cijena jedne namještene utakmice bila 40 tisuća eura, kao što je bilo s utakmicom Cibalije i Seveta, a u namještanju je sudjelovalo osam igrača, onda je svaki od njih dobio oko 35 tisuća kuna. Vjerojatno je da se svaki od njih kladio na rezultat dogovorene utakmice . Isto je tako vjerojatno da se svaki od njih kladio na nekoliko opcija. Ako pretpostavimo da su na svaku od opcija uplatili desetak tisuća kuna i da je koeficijent bio izrazito povoljan, onda su na svakoj od oklada mogli zaraditi dodatnih 35 tisuća kuna.

Matematika je dalje jednostavna. Tri oklade po 35 tisuća kuna plus 35 tisuća kuna isplaćenih im za namještanje utakmice daje zbroj od 140 tisuća kuna.

Ukratko, neki su igrači, kao primjerice slabo plaćeni igrači Croatije iz Sesveta, po jednoj utakmici zaradili više nego što bi bili plaćeni da su za svoj klub igrali cijelu sezonu.

I, za kraj, ako je neki od igrača Croatije sudjelovao u namještanju svih sedam utakmica svoga kluba, mogao je zaraditi gotovo milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:51