SLIJEPI PUTNICI

ILEGALNI MIGRANTI U ŠIBENIKU Mladi Iračanin i Sirijac bit će protjerani iz Hrvatske sa zabranom ulaska godinu dana

 Robert Fajt / CROPIX

Šibenska policija utvrdila je identitet dvojice muškaraca koji su u četvrtak u 11,30 sati u predjelu Njivica iskočili iz parkiranog teretnjaka bosanskohercegovačkih registracija pri istovaru robe u krugu Trgovačkog centra 'Era', te su nedugo potom pronađeni u gradskoj četvrti Meterije. Iz policije su potvrdili da je riječ o ilegalnim migrantima i to 23-godišnjem iračkom državljaninu i 22-godišnjem Sirijcu.

-Ova dva muškarca su 29. studenog nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su nezakonito boravili. Temeljem svega utvrđenog donijeto je rješenje o njihovu protjerivanju iz RH sa zabranom ulaska i boravke u trajanju od jedne godine. Nakon provedenog policijskog postupka, mladi Iračanin i Sirija prevezeni su i smješteni u Tranzitni prihvatni centar za strance u Trilju – kazala je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

Kao što smo izvještavali o ovom slučaju, dva muškarca za koje se odmah pretpostavljalo da su ilegalni migranti, pripadnici Temeljne policije pronašli su u u četvrtak nešto iza 13 sati u šibenskoj gradskoj četvrti Meterize. Policijska potraga za ovom dvojicom nepoznatih muškaraca, trajala je nepuna dva sata, a nakon što su iskočili iz teretnjaka u Njivicama, na istočnom ulazu u Šibenik, mjesta koje udaljeno 500-tinjak metara od Meteriza.

Teretnjak koji je u šibenski trgovački centar iz Livna dovezao drvenu građu u vlasništvu je prijevozničke tvrtke 'Dumi Šped', a policija, nakon obavljenog informativnog razgovora, nije sumnjičila vozača da je umiješan u krijumčarenje ljudi.

-Nisam znao za neželjene goste u svom vozilu. Kad sam podigao ceradu radi istovara, na drvenoj građi sjedila su dva mladića. Iznenadio sam se ugledavši ih, prestrašio sam se ja njih, ali i oni mene. Nisu ništa rekli, odmah su iskočili s teretnjaka i brzim trkom pobjegli prema obližnjem brdu. Tijekom vožnje nisam primijetio ništa neobično. Ne znam ni gdje, ni kada su se ukrcali u teretnjak. Možda još u Livnu prije nego sam krenuo prema Šibeniku, a možda na graničnom prijelazu Kamensko gdje sam se zadržao kraće vrijeme. Dugo sam za volanom, a ovo je prvi put da sam vozio 'slijepe putnike' – kazao je vozač teretnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:32