NOVA DRŽAVNA TAJNICA

IMENOVANJE SANJE PUTICE ZATEGNULO ODNOSE HDZ-a I HNS-a Plenković stranačku kolegicu smjestio u Ministarstvo obrazovanja iako ju Divjak nije htjela

 
Sanja Putica
 Tonči Plazibat / CROPIX

HDZ-ova saborska zastupnica Sanja Putica po odluci premijera Andreja Plenkovića dolazi na poziciju državne tajnice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, resoru koji pripada HNS-u. Profesorica hrvatskog jezika i književnosti popunit će treću poziciju državne tajnice u tom ministarstvu.

Po informacijama iz krugova HNS-a, premijer je Putici prvo planirao poziciju u Ministarstvu vanjskih poslova, s obzirom na funkciju potpredsjednice Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. No, ona je ipak bila sklonija Ministarstvu obrazovanja, prvenstveno zbog “poznatog terena”. Od ožujka 2017. bila je kraće vrijeme pomoćnica HDZ-ova ministra Pave Barišića.

- Premijer je pitao ministricu Divjak slaže li se s imenovanjem Putice, no ministrica se na tome zahvalila, uz obrazloženje da to nije potrebno. Kad je prethodno ministrica dala svoj prijedlog državnog tajnika, premijer joj to nije uvažio uz obrazloženje da ne može dopustiti još jednog državnog tajnika jer ih je u tom ministarstvu tada navodno bilo previše. Onda mu je, dakle, bilo previše, a sada nije, iznose zamjerku u HNS-u, uz priznanje da s Puticom dosad nisu imali loša iskustva, štoviše.

Putica pak, kako kaže Jutarnjem, novu poziciju smatra logičnim slijedom.

- Sustav obrazovanja smatram svojim prirodnim okruženjem, a poziciju državne tajnice logičnim slijedom. Prirodno mi je što se vraćam u taj sustav - kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:38