DRUGA STRANA PRIČE

INSAJDERSKI IZVJEŠTAJ IZ VLADINE DELEGACIJE U OKUČANIMA 'Milanović je licemjeran, na njegovom mimohodu 2015. HOS-ove zastave mu nisu smetale!'

 
 Ronald Goršić / CROPIX

Vladina delegacija ima poprilično drugačije viđenje incidenta u Okučanima od predsjednika Republike Zorana Milanovića i naš sugovornik koji je bio tamo u društvu premijera Andreja Plenkovića kaže kako Milanović nakon Jasenovca, kada je rekao da HOS-ovu ploču s imenima poginulih branitelja treba baciti, ponovno otvara ideološke prijepore i time pokušava mobilizirati lijevo biračko tijelo za predstojeće izbore.

- Nikakva službena komunikacija nije bila od njega prema Ministarstvu hrvatskih branitelja zbog majica. Milanović je licemjeran jer je za vrijeme njegove Vlade 2015. organiziran mimohod za 20. obljetnicu Oluje na kojem su bile i zastave HOS-a, a to mu tada nije smetalo. Osim toga, njegov savjetnik za branitelje je bio u Okučanima i polagao vijenac s tim dečkima koji su nosili majice, ostao je tamo najnormalnije do kraja ceremonije, nismo primijetili da mu je to smetalo - kaže sugovornik iz Plenkovićeve delegacije.

FOTOGALERIJA: Obljetnica operacije Bljesak u Okučanima

Dodaje kako je Milanović postupio neprimjereno jer je obezvrijedio žrtvu hrvatskih branitelja, a s obljetnice je otišao dok se intonirala hrvatska himna, što je po njima još skandaloznije.

- SDP je legalizirao „Za dom spremni”, naše Vijeće je o tome dalo mišljenje i preporuke, onda je licemjerno da Milanović sada to radi. Drugo, ove je prijepore nedavno otvorio sam Milanović kada je u Jasenovcu obezvrijedio i žrtve Jasenovca i žrtve Domovinskog rata i zato kada se sve skupa to pogleda, izgleda da je to onaj isti stari Milanović kojeg se sjećamo otprije, koji potiče ideološke podjele. A stvarni razlozi zašto je danas otišao nisu majice HOS-a, nego poticanje ideoloških podjela s kojima želi skrenuti pozornost s bitnih stvarnih problema s kojima se bavimo i mobilizirati dio lijevog biračkog tijela - kaže Plenkovićev suradnik, te dodaje kako su oni ostali na ceremoniji jer poštuju dignitet Domovinskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:17