AFERA MESO: IPAK SE KREĆE

Inspekcija upada u industriju braće koju se sumnjiči za veze sa barba Lukom i šefom Carine!

Država je nakon serije naših članaka i usputnog napada na Jutarnji list konačno pokrenula istragu u aferi meso
 Klarić/CROPIX

ZAGREB - Država pokreće akciju u aferi meso . Prvi koji će se naći pod povećalom Ministarstva poljoprivrede je industrija Braća Pivac iz Vrgorca, za koju se sumnja da krši niz propisa.

Često nestaje struja

Inspekcijski nadzor plod je anonimne predstavke koju je podnio carinik iz Ploča. U predstavci tvrdi da ta tvrtka skladišti 2000 tona mesa u nezadovoljavajućim uvjetima, u skladištu unutar Luke Ploče, a zauzvrat Pivci financiraju lokalne visokorangirane HDZ-ovce.

“Skladište je udaljeno 50-ak metara od deponija aluminijske rude i ne ispunjava minimum tehničkih uvjeta. Grubo se krše HACCP načela te veterinarski propisi. Često se događa da skladište ostaje bez struje zbog loših instalacija pa se meso danima ne drži na potrebnoj temperaturi. Kroz papire se takvi kvarovi i oscilacije u temperaturi ne evidentiraju jer bi takvu robu trebalo uništiti. Očito je da se u ovom slučaju pogoduje braći Pivac zbog povezanosti s Barišićem iz Carine ( Mladen Barišić, ravnatelj Carinske uprave, op. a.) i Lukom Bebićem, torbarima iz HDZ-a koji ih štite od inspekcija”, navodi se u nepotpisanoj prijavi.

Duboko smrznuta roba

“Na temelju predstavke državni veterinarski inspektor izvršit će nadzor”, stoji u odgovoru Ministarstva poljoprivrede. Miljenko Pivac, član Uprave, potvrdio je da tvrtka ima skladište duboko smrznute robe u Luci Ploče kapaciteta 2000 tona, ali i demantirao većinu navoda iz predstavke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:44