ODMAH ZATVORENI

Inspektori upali u objekte u Dalmaciji koji imaju najviše ocjene na Bookingu: ‘Sad ćete vratiti sve što ste zaradili!‘

I na jednoj od najpopularnijih platformi za iznajmjljivanje piše kako trenutno ne primaju rezervacije...

Primošten

 Niksa Stipanicev/Cropix

Služba za ugostiteljstvo, pružanje usluga u turizmu i za boravišnu/turističku pristojbu u Područnom uredu Državnog inspektorata u Splitu odlučila je zatvoriti neregistriran ugostiteljski objekt s bungalovima koji se nalazi na brdu usred maslinika i vinograda u Primoštenu, a njegovi će vlasnici morati vratiti novac koji su unazad dvije godine ilegalno zaradili, piše Morski.hr.

- Izvršen je inspekcijski nadzor neregistriranog ugostiteljskog objekta pod nazivom Azalea Wine and Olive Hill u Primoštenu (6 mobilnih kuća i 1 fiksna građevina) dana 4. listopada i 16. listopada 2023. godine, te je zbog obavljanja neregistrirane djelatnosti („Narodne novine“ broj 61/11, 66/19 – u daljnjem tekstu: Zakon), pružanja usluga i smještaja od strane T.D. SPRING HARVEST d.o.o. Primošten, Podatok 8a, predio Halovac bez zakonom propisanih akata za obavljanje registrirane djelatnosti, odnosno zbog počinjenja prekršaja iz članka 5., stavak 1., podstavak 2 Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, zabranjeno usmenim rješenjem u zapisniku, temeljem članka 9., stavak 2. Zakona obavljanja navedene djelatnosti, a sukladno članku 9., stavku 3. Zakona, dostavljen i pisani otpravak rješenja stranci dana 18. listopada 2023. godine, dok je temeljem članka 9., stavka 4. Zakona rješenje dostavljeno i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje te Centru za socijalnu skrb. Nadalje, podnijet je i optužni prijedlog dana 24. listopada 2023. godine i optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Šibeniku uz oduzimanje prekršajem stečene imovinske koristi za 2022. i 2023. godinu. Također, sukladno Zakonu, rješenje o zabrani obavljanja navedene djelatnosti upućeno je i nadležnoj Poreznoj upravi, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te Centru za socijalnu skrb - stoji u rješenju Državnog inspektorata.

SPRING HARVEST d.o.o. iz Primoštena agencija je registrirana za poslovanje nekretninama, a Morski piše da je vlasnik tvrtke švedski državljanin.

Ugostiteljski objekt Azalea Wine and Olive Hill na platformi Booking.com posjeduje ocjenu 9,8, ali trenutno ne može primati rezervacije.

Načelnik Primoštena Stipe Petrina rekao je Morskom da nije upoznat s najnovijim slučajem: "Ne znam zašto te kućice ne smiju biti priključene na struju i vodu, ali ako im je Državni inspektorat nešto našao, onda očito ne mogu raditi legalno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2023 19:02