NEMIR U KOALICIJI

IPAK NEMA DOGOVORA, BANDIĆEV KLUB I DALJE USTRAJE NA BESPLATNIM UDŽBENICIMA? 'Neće imati naše glasove, srušit ćemo i kvorum!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.12.2018. u 21:54

Zagreb, 031218. Markov trg.
Sabor glasuje o Drzavnom proracunu za 2019. godinu
Na fotografiji: Branko Bacic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Branko Bačić

Ne bude li zakonom u udžbenicima jasno propisano da će država osigurati novac za nabavu osnovnoškolskih udžbenika, taj zakonski prijedlog u petak neće imati naših 12 glasova, a neće biti ni kvoruma, poručio je u srijedu navečer izvor blizak 'Bandićevu' Klubu.

Ništa nije dogovoreno, to je manipulacija, ustvrdio je taj izvor komentirajući izjavu koju je, u srijedu poslijepodne nakon sastanka vladajuće koalcije, dao šef HDZ-ovog Kluba Branko Bačić.

Bačić je, naime, rekao da će zastupnici 'Bandićevog', odnosno Kluba Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, u petak podržati prijedlog zakona o udžbenicima unatoč ranijoj najavi da to neće učiniti ako se ne prihvate amandmani koje su podnijeli na predloženi zakon.

'Bandićev' Klub svojim amandmanima traži da se spomenutim zakonom propiše da država sredstva za udžbenika za osnovne škole osigurava u proračunu, a da Vlada, ovisno o raspoloživom novcu, može za svaku školsku godinu odlučiti o financiranju udžbenika za srednjoškolce.

Zakon o udžbenicima ćemo sigurno izglasati u petak, glasovanje će biti na tragu našeg zaključka od prije petnaestak dana kada smo rekli da smo donijeli politički stav da se omoguće besplatni udžbenici u osnovnoj školi, rekao je Bačić, navodeći da će 'Bandićevih 11" prihvatiti da se njihovi amandmani izmijene.

Ništa nije dogovoreno, to je manipulacija, ne prihvate li se naši zahtjevi, u petak za zakon neće biti "12 glasova", a neće biti ni kvoruma, uvjerava izvor blizak 'Bandićevu' Klubu.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo